Târgul de bucate tradiţionale “Branduri transilvănene”, în premieră la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu organizează, în perioada 1-2 octombrie, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (în aer liber), prima ediţie a Târgului de bucate tradiţionale “Branduri transilvănene”.

CITIŢI ŞI:

Leprous şi Amorphis vin să concerteze în noiembrie la Sibiu

Concert dedicat maestrului Johhny Răducanu, miercuri, în Imperium

Evenimentul va include şi un seminar de specialitate, care se va desfăşura între orele 10,00 şi 14,00, în cele două zile de târg, în sala de conferinţe a Centrului ASTRA pentru Patrimoniu.

Târgul are drept scop promovarea produselor tradiţionale alimentare autentice din judeţele Transilvaniei. La această primă ediţie şi-au anunţat participarea producători din judeţele Sibiu, Braşov, Hunedoara, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Harghita, Covasna şi Mureş. Vizitatorii vor putea găsi, pe standurile expoziţiei cu vânzare, bucate tradiţionale atent selecţionate, precum brânza de năsal şi telemeaua stată-n zăr (Cluj), telemeaua, laptele gros şi sloiul de oaie din Mărginime (Sibiu), ţuica de Zalău şi pălinca de Sălaj, virşli de Brad (Hunedoara), brânza de burduf de Loman (Alba), brânza de Bran în coajă de brad (Braşov), kurtos kalacs (Harghita), Mezescolacs (Covasna) şi altele.

Standurilor cu produse li se vor adăuga ateliere culinare care vor permite familiarizarea cu modul de preparare a unor delicatese tradiţionale ce vor fi puse, bineînţeles, la dispoziţia cumpărătorilor. Dintre reţetele preparate pe loc nu vor lipsi balmoşul de Jina sau cocoloşul ciobănesc, produse specifice Mărginimii Sibiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite