Târgul creatorilor populari din Dumbrava Sibiului, magnet pentru sute de vizitatori (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiectele din ceramică sau lemn, hainele tradiţionale româneşti şi turta dulce au fost  la mare căutare în rândul celor care au trecut pragul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

CITIŢI ŞI

Sibienii mănâncă ardeleneşte. Târg Slow Food în Dumbrava Sibiului

Bebeluşii se întrec în fugă de-a buşilea în Dumbrava Sibiului

Reprezentanţii Muzeului „Astra“ au organizat, în acest week-end, o nouă ediţie a Nedeii de Sfântul Ilie,manifestare menită să menţină vie tradiţia acestei sărbători, celebrată în trecut cu mult fast în satele româneşti.

Cu această ocazie, a fost organizat un Târg al creatorilor populari, care a atras sute de vizitatori dintre cei care au ales să facă o plimbare prin muzeu în acest sfârşit de săptămână.

image

Amplasate la umbra copacilor din Dumbrava Sibiului, standurile meşterilor populari au fost admirate îndelung de trecători, care au avut doar cuvinte de laudă la munca acestora. „Este ceva deosebir, ne bucurăm că încă mai existăp şi lucuri frumoase în această ţară, invadată de kitsch. Ar trebui ca astfel de evenimente să aibă loc cât mai des, pentru a promova cultura tradişională românească“, a spus Mihaela Dima, una dintre vizitatoarele târgului.

image

După ce au admirat standurile cu obiecte de artă populară, mulţi au ales să plece acasă cel puţin cu o amintire. Ca de obicei, cei mai încântaţi au fost copii. „ Mi-a cumpărat mama un fluier frumos. Sunt foarte bucuroasă“, ne-a spus Andreea, o tânără în vârstă de 8 ani.

image

Iar la finalul vizitei, oamenii nu puteau pleca acasă fără să cumpere şi măcar o turtă dulce. Târgul creatorilor populari rămâne deschis până în această seară, la ora 18.30.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite