Târg de produse tradiţionale şi ecologice la Sala Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

O nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice se va desfăşura în zilele de 21, 22 şi 23 decembrie 2011, la Sala Transilvania Sibiu, între orele 9.00 – 18.00. Bucuria sărbătorilor de iarnă va fi împlinită de tradiţia culinară românească, alături de preparatele alimentare tradiţionale româneşti care dau adevăratul gust al sărbătorilor de iarnă.

De Crăciun oaspeţii sunt întâmpinaţi cu platouri înfrumuseţate de preparate româneşti specifice locului: brânza de burduf, brânza telemea de Mărginimea Sibiului, preparate din carne de porc şi oaie.

Dulciurile vor fi dintre cele mai bune, din ingrediente naturale, frumoase şi apetisante nu prin ambalaj, ci prin delicateţea cu care sunt ornate (turte, alviţă,  plăcinte şi prăjituri, cozonaci) şi prin gustul care ne aminteşte de prăjiturile bunicii. Prăjiturile săseşti vor fi martore ale rafinamentului săsoaicelor.

Mierea şi diversele derivate din produsele albinelor vin să ne îndulcească zilele lungi de iarnă şi să ne întărească imunitatea în faţa iernii.
Dacă doriţi să faceţi cadouri, aceste produse sunt ideale, chiar Moş Crăciun se va aproviziona cu o mulţime de dulciuri.

În fiecare din cele trei zile de târg, începând cu ora 12.00, până la ora 15.00, vizitatorii vor fi colindaţi cu frumoase colinde cântate de colindători din zonele: Agnita şi Prumbacu, Mediaş, Mărginimea Sibiului.

Vor fi prezenţi în data de 21 decembrie 2011 colindătorii din : Ansamblu Purtata Avrigului, Feciorii din Racoviţa cu obiceiul lor ,,DANA,, , Corul Parohiei din Bradu, Grupul VIFLAIMUL din Cîrţa, Grupuri de colindători din: Coveş, Chirpăr, Săsăuş, Retiş, Mihăileni, Alţîna. În data de 22 decembrie 2011 ne va colinda Grupul de colindători din cadrul Casei de Cultură a Municipiului Mediş şi reuniunea Română de Cântări Sălişte. În data de 23 decembrie 2011 este rândul colindătorilor din Mărginimea Sibiului, care ne vor colinda cu cele mai frumoase colinde specifice locului. Vor fi prezenţi Grupul de Colindători de la Şcoala cu clasele I – VIII Jina, Grupul de Colindători de la Şcoala cu clasele I – VIII  Boiţa, Grupul de Colindători de la Grupul Şcolar Economic Johannes Lebel Tălmaciu, Corul Bisericii Răşinari, Grupul Vocal Tilişcuţa , Tilişca.

Scopul organizării acestui târg este promovarea fermierilor, a producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate cât şi prezentarea produselor tradiţionale atestate de  către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi promovarea obiceriurilor de iarnă din Sibiu.

Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de către Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice ,,Mărginimea Sibiului,, şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.



Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite