Sibiu: Tânărul care şi-a plănuit sinuciderea era retras şi nu avea prieteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Tânărul care şi-a plănuit sinuciderea era retras şi nu avea prieteni
Sibiu: Tânărul care şi-a plănuit sinuciderea era retras şi nu avea prieteni

Gestul copilului este pus de către psihologi pe posibila existenţă a unei tensiuni afective

Gabriel C., un tânăr de 16 ani din Avrig, a dispărut de acasă în data de 28 septembrie şi a fost găsit a doua zi, la Sinaia, în stare de inconştienţă. Băiatul înghiţise mai multe pastile şi lichide toxice, dar a fost salvat de la moarte, în ultimul moment de medicii prahoveni. În urma investigaţiilor făcute de poliţişti, aceştia au stabilit că băiatul coresponda, de câteva luni, prin intermediul internetului, cu o adolescentă, în vârstă de 17 ani, din Serbia, împreună cu care hotărâse să se sinucidă. Înţelegerea a fost că după câteva zile în care tânărul nu mai dădea niciun semn pe internet, fata să se sinucidă şi ea. Din fericire, poliţiştii români au apucat să îşi anunţe omologii sârbi, iar fata a fost salvată în ultimul moment. „La rezolvarea acestui caz a contribuit colaborarea foarte bună, prin intermediul Interpolului, dintre poliţiştii sibieni şi cei din Serbia“, ne-a spus Elena Welter, din cadrul IPJ Sibiu. 

Un tânăr retras

În localitatea în care locuieşte Gabriel, foarte puţini oameni îndrăznesc să vorbească despre fapta acestuia. Cei care îl cunosc, totuşi, şi au intrat în contact cu familia lui, spun că era un tânăr foarte retras, cuminte şi bine educat. „Sunt nişte oameni extraordinari. Întotdeauna ne-am înţeles bine cu ei şi nu i-am auzit niciodată să se certe sau să îl certe pe băiat. Ei mai au doi copii, la Bucureşti, dar sunt căsătoriţi, au familie acolo. Tocmai de-aia au ales să-l adopte pe cel mic, să nu se simtă singuri. El este foarte liniştit şi bine educat, întotdeauna ne saluta, dar era prea retras, parcă. Oricum, am rămas surprins când am auzit ce a încercat să facă. Acum, după ce s-a întâmplat, i-am văzut şi pe ei (pe părinţi) foarte deprimaţi şi nu am îndrăznit să deschidem subiectul“, ne-a spus Ilie Nuţă, vecinul tânărului. Potrivit acestuia, copilul locuieşte alături de familia adoptivă, de aproximativ şapte ani, de când aceştia s-au mutat din Bucureşti.
Ne întâlneam doar când mergeam la şcoală la Sibiu, în microbuz. Era retras şi nu vorbea cu nimeni. Mai discutam despre notele de la şcoală şi ştiu că învăţa foarte bine. În rest, stă mai tot timpul în curte şi nu are niciun prieten care să-l viziteze“, spune şi Andreea Miclea, elevă la Colegiul Agricol din Sibiu.

Ce spun psihologii?

Potrivit psihologului Aniela Minu, explicaţia gestului tânărului din Avrig trebuie căutată în sursa frustrării care l-a condus la tentativa de sinucidere. “Internetul favorizează discuţia între oameni care au aceleaşi gânduri, în cazul acesta persoane cu idei suicidale. Sunt persoane care au foarte probabil o anumită tulburare psihopatologică, dorinţa efectivă de sinucidere venind într-un moment de tensiune afectivă, sau de perturbare a conştiinţei” ne-a spus aceasta

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite