Sibiu: Tânărul care a vrut să se sinucidă, aşteptat de colegi să-şi reia cursurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Tânărul care a vrut să se sinucidă, aşteptat de colegi să-şi reia cursurile
Sibiu: Tânărul care a vrut să se sinucidă, aşteptat de colegi să-şi reia cursurile

Colegii sunt alături de Gabriel şi spun că îl vor ajuta să se integreze în colectiv. Cel mai probabil, el se va întoarce la şcoală începând de luni

Reporterii Adevărul de Seară au aflat povestea tânărului din Avrig, care a a încercat să se sinucidă, de la colegii şi profesorii acestuia. Toţi vorbesc despre el ca despre un băiat inteligent, cuminte, puţin retras dar fără trăsături “emo” .

Nietzche şi Schopenhauer, printre preferaţii tânărului
Chiar dacă nu înţeleg ce l-a determinat să încerce să îşi pună capăt zilelor, colegii, profesorii şi psihologul Colegiului Naţional „Octavian Goga“ au numai cuvinte de laudă la adresa elevului din clasa a X-a şi spun că singura problemă este că tânărul este prea retras. „ Este un copil bun la carte, implicat în problemele clasei, dar introvertit, cu foarte puţini prieteni. Şi părinţii sunt nişte persoane deosebite, tot timpul au fost în contact cu mine şi s-au interesat de situaţia fiului lor. Citea Nietzche şi Schopenhauer, lecturi nu foarte obişnuite la vârsta aceasta, dar  nu avea trăsături ale curentului emo. Din păcate televiziunile s-au grăbit să facă nişte afirmaţii fără ca măcar să ia legătura cu noi, care îl cunoaştem foarte bine. Sunteţi primii care vin la şcoală“, spune profesorul Petru Grozav, dirigintele lui Gabriel, ales anul trecut cel mai iubit profesor din liceu.

Elev într-o clasă model
Profesorul-psiholog din cadrul Colegiului Naţional „Octavian Goga“, Simona Crăciun, spune că s-a elevul s-a integrat perfect în colectiv şi nu dădea semne că are gânduri suicidale. „ Tocmai pentru că îi cunoşteam situaţia familială(era adoptat-n.r), noi am acordat o atenţie deosebită acestui copil şi am avut patru ore de consiliere anul trecut, pentru a se integra în colectiv, deşi normal sunt prevăzute doar două, în cadrul programului de adaptare al elevilor de clasa a IX-a . Copilul a răspuns tuturor solicitărilor noastre în cadrul acestor ore şi a avut un comportament absolut normal“, susţine Simona Crăciun care vede clasa a X-a D ca un colectiv foarte bine închegat.

Nerăbdător să-şi reia cursurile
După ce a depăşit situaţia dificilă, Gabriel s-a interesat imediat de şcoală şi a cerut temele de la colegii de clasă. „Chiar duminică a fost la mine acasă, să îşi ia temele. Era cam palid şi slăbit, dar zâmbea. Mi-a spus că de luni o să vină din nou la ore. Noi îl aşteptăm cu mare drag“, ne-a spus Nicoleta Cocă, una dintre colegele băiatului.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite