TIFF se transformă în TAFF la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul festival de film de Cluj-Napoca ar putea avea un frate independent la Sibiu, cu propiile producţii şi tematici. Directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, a dezvălui ieri la Sibiu că începând de anul acesta am putea avea propriul festival, intitulat Trasylvania Arts and Film Festival – TAFF.

CITEŞTE ŞI:

Michael York, invitat de onoare la TIFF

„Festivalul o să iasă de sub umbrela TIFF, va avea un profil special. Aici există un public deja testat în ceea ce priveşte filmul de artă. Asta nu înseamnă că vorbim de filme pentru o elită sau doar pentru cei care au acces la artă. E vorba de lansarea unui nou brand, de un festival cu filme româneşti, filme despre celelalte arte, plus expoziţii şi concerte”, a declarat Tudor Giurgiu.

Ecran uriaş în Piaţa Mare

Cât priveşte ediţia din acest an a TIFF, ea se va desfăşura la Sibiu în perioada 15 – 19 iunie şi va avea trei direcţii importante: filme-eveniment pentru marele public - proiectate în Piaţa Mare, o secţiune cu cele mai recente producţii româneşti şi o serie de filme a căror tematică este strâns legată de alte arte. În Piaţa Mare a oraşului vor fi proiectate, pe un ecran uriaş de 15 pe 19 metri, filme precum “The Way Back” în regia lui Peter Weir şi cu Dragoş Bucur în distribuţie sau comedia „Ursul” în regia lui Dan Chişu. Teatrul Gong  şi Music Pub sunt alte două locaţii, unde vor putea fi urmărite filme. Tudor Giurgiu a mai anunţat că o mare vedetă internaţională ar putea poposi la Sibiu, fără însă a-i dezvălui numele.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite