Sute de sibieni la „Marşul Bicicliştilor” (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii au pregătit un traseu care include atât centrul istoric cât şi câteva cartiere importante ale Sibiului. Marşul are ca scop promovarea bicicletei ca mijloc de transport şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

CITEŞTE ŞI:

Cartierele Sibiului legate prin piste de biciclete pe tronsoane de zeci de kilometri, ca în Europa de Vest

Clubul de Turism Montan „Amicii Munţilor” Sibiu, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, a organizat duminică, pe străzile din Sibiu, cea de-a patra ediţie a Marşului Bicicliştilor. La eveniment au răspuns prezent aproape 200 de sibieni.


 
Acţiunea este intitulată „Mişcări Alternative” şi are ca scop promovarea bicicletei ca mijloc de transport nepoluant, ca o alternativă la problemele cauzate de un trafic intens. Prin această manifestare, membrii clubului Amicii Munţilor intenţioneză să sensibilizeze conducătorii auto cu privire la existenţa pe drumurile publice a bicicliştilor, în vederea acordării unui respect mai mare colegilor de trafic.

image



Editiile de anii trecuţi s-au bucurat de un real succes în cadrul bicicliştilor sibieni, aceştia fiind implicaţi în această acţiune de informare a publicului larg cu privire la avantajele pe care le oferă folosirea bicicletei, atât din perspectiva infrastructurii orasului, a protejării mediului, cât si din perspectiva sănătăţii umane.

image



Marsul a avut traseul Turnul Sfatului – Str. Gheorghe Lazăr - B-dul Corneliu Coposu – Piata Unirii - Str. Vasile Milea – Str. Rahova – Bd. Mihai Viteazu – Calea Dumbrăvii - str Bahluiului – Str. Şcoala de Înot – Str. Justitiei – B-dul Victoriei – Str. A. Saguna – Str. Mitropoliei cu sosire în Piata Mică.

image



Evenimentul este cu atât mai important cu cât, în prezent, se află în construcţie piste de bicilete în tot oraşul, care vor lega toate cartierele Sibiului cu centrul istoric.

image
image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite