Sute de rideri s-au înscris deja la Red Bull Romaniacs 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu mai puţin de două luni înaintea startului, peste 200 de rideri din 30 de ţări sunt confirmaţi deja la cel mai dificil raliu hard enduro din lume.

Citiţi şi:

Panouri cu mesaje pentru protejarea zonelor offroad din județul Sibiu

Un steag uriaş a fost fabricat la Sibiu pentru Neşu!

Anul acesta, Red Bull Romaniacs va debuta pe 16 iulie cu tradiţionalul Prolog din centrul oraşului, urmând ca finişul competiţiei să fie consemnat, în Piaţa Mică, pe 20 iulie. În 2011, organizatorii competiţiei coordonați de Martin Freinademetz, au pregătit trasee pe care nu s-a mai mers până acum. Aceste zone noi incluse în rutele Red Bull Romaniacs se datorează şi iniţiativei de a ajunge pe 19 iulie la Orăştie. Şi în acest an concurenţii vor avea în medie, în funcţie de clasă (Pro,Trial, Extrem Single, Extrem Team, Hobby Single,Hobby Team)  între 100 şi 200 de kilometri de traseu în zilele din munţi.

Competiţia va debuta pe 15 iulie cu verificările administrative şi tehnice. Pe 16 iulie se dă startul oficial în raliu cu sesiunea de calificări pentru Prolog , programată începând cu ora 09.00. La ora 14.00 pe bulevardul Coposu vor răsuna motocicletele riderilor calificaţi pentru Prolog. De la fiecare clasă pentru această probă se califică primii 16 piloţi, iar timpul obţinut este luat în calcul pentru stabilirea ordinii de start de duminică 17 iulie. Raliul hard enduro se va încheia în centrul istoric. În Piaţa Mică la Podul Minciunilor, vor ajunge cei care au rezistat la sutele de kilometri de hard enduro. Fanii pot să îşi urmărească favoriţii pe redbullromaniacs.com, acolo urmând să fie disponibilă opţiunea „live tracking”, pentru a vedea parcursul concurenţilor în timp real.

Concurs extrem de popular

Popularitatea la nivel global a celui mai dificil raliu hard enduro din lume este în continuă creştere, iar acest lucru nu se vede doar în numărul mare de concurenţi înscrişi până pe 20 mai ci şi din numărul ţărilor în care se difuzează imagini de la Red Bull Romaniacs. Ediţia din 2010 a fost ilustrată la nivel global în peste 1377 ore de transmisie tv, iar numărul ţărilor care au preluat competiţia a fost de 211. Cu alte cuvinte, ediţia cu numărul şapte a hard enduro-ului din Carpaţi a ajuns atât în Europa cât şi în America, America Latină, Asia, Africa, Australia şi Noua Zeelandă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite