Sute de posturi desfiinţate şi disponibilizări la Serviciul de Asistenţă Socială Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală a decis ca de la 1 noiembrie să modifice statul de funcţii şi organigrama la Serviciul Public de Asistenţă Socială.

CITIŢI ŞI:

Prefectul de Sibiu a dat astăzi afară 19 oameni de la Prefectură

Poliţia Comunitară şi banca magnatului Carabulea concediază colectiv zeci de angajaţi

Disponibilizări la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Vestea nu vine însă deloc în favoarea asistenţilor personali care lucrează aici. Proiectul care deja a fost parafat de consilierii locali spune că din prima zi a lunii noiembrie se reduce numărul de asistenţi personali de la 350 la 230 de posturi. Din cele 120 de posturi care dispar din schemă, doar 95 sunt vacante, restul de 25 fiind ocupate de personal activ.

Municipalitatea admite că cei 25 de asistenţi nu vor mai figura pe statele primăriei. „Vor fi reduse posturile celor care au şi alte venituri. Totuşi persoanele asistate social vor primi suma de bani alocată pentru asistenţi în continuare şi vor decide ei dacă vor apela pe viitor la serviciile asistenţilor personali sau nu”, a explicat Mirela Gligore, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.

Administraţia locală spune că în cadrul Serviciul Public de Asistenţă Socială există 25 de persoane care au şi calitatea de pensionari pentru limita de vârstă. Aceştia sunt astfel primii vizaţi pentru disponibilizare.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite