Studentul sibian care făureşte cu migală bijuterii din ceasuri GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Stanciu din Sibiu face giuvaere din piese de ceasuri vechi, pe care le vinde pe internet. Un student din Sibiu a găsit un mod inedit de a-şi rotunji veniturile: înarmat cu multă răbdare şi cu piese minuscule de ceasuri vechi, tânărul face bijuterii pe care le vinde.

CITIŢI ŞI:

VIDEO O pensiune din Apoldu de Sus a ajuns celebră în America GALERIE FOTO

Mihai Stanciu are 20 de ani şi este student în anul II la Facultatea de Inginerie din Sibiu. În afara orelor de curs, tânărul a pornit, din pasiune, o afacere inedită. Strânge ceasuri vechi pe care le dezmembrează şi din ale căror componente face apoi bijuterii absolut splendide, de la pandantive, cercei, inele sau brăţări până la podoabe inedite, la cererea clientului, cum sunt piercingurile pentru buric.

A început cu bijuterii din ghips, pe care le picta manual, după care a descoperit fascinat ce poate face cu rotiţe, tăbliţe sau şuruburi de ceas.

Primele bijuterii au fost pentru prietena lui, cadou de ziua ei, iar acum a ajuns să facă aproape 100 de piese, multe dintre ele unicat.

CLICK AICI PENTRU O GALERIE FOTO CU CREAȚIILE TÂNĂRULUI

Bijuterii din ceasuri

Partener, un ceasornicar bătrân.

Cea mai mare parte din materia primă şi-a procurat-o, până acum, de la un fost ceasornicar din localitatea natală Avrig. Însă caută în permanenţă prin târguri ceasuri vechi, iar dacă unul nou îi atrage atenţia, componentele sunt ţinute în apă cu bicarbonat până când capătă „patina" de vechi.

Modelele, extrem de originale, sunt create de el şi de prietena lui, însă este foarte deschis şi acceptă oricând idei din partea clienţilor. Pe lângă piesele de ceasuri, unele dintre bijuterii sunt accesorizate cu pietre semipreţioase, mărgele din sticlă sau detalii făcute din sârmă de cupru, argintată. Cel puţin în aparenţă hobby-ul şi meseria pentru care se pregăteşte, cea de inginer, nu au nicio legătură, dar tânărul spune că poate să aplice cu succes lucruri învăţate la facultate. „Încerc să aplic şi la bijuterii anumite noţiuni, cum ar fi cele despre lacuri şi protecţia anticorozivă sau modul în care fac lipiturile", spune Mihai.

CLICK AICI PENTRU O ALTĂ GALERIE FOTO

Bijuterii din ceasuri

Studentul lucrează la o bijuterie între trei şi cinci zile, în funcţie de complexitate, şi le vinde cu preţuri cuprinse între 30 şi 50 de lei. Cea mai complexă piesă realizată până acum este o brăţară făcută din piese de ceas, mărgele din sticlă şi sârmă de cupru, argintată, la care a lucrat o săptămână. Mihai spune că, cel puţin deocamdată, hobby-ul înseamnă doar ceva bani de buzunar, undeva la 150 de lei în fiecare lună. Locuieşte singur într-un apartament de două camere, închiriat, iar toate costurile le suportă, cel puţin acum, părinţii lui. Pe viitor însă, i-ar plăcea ca bijuteriile să devină o afacere cu adevărat profitabilă.

CLICK AICI PENTRU O ALTĂ GALERIE FOTO

"Încerc să aplic şi la bijuterii anumite noţiuni, cum ar fi cele despre lacuri şi protecţia anticorozivă.''
Mihai Stanciu student

De la pandantive până la piercinguri

Bijuterii din ceasuri

Toate bijuteriile lui Mihai sunt făcute în miniatelierul pe care tânărul şi l-a amenajat în bucătăria apartamentului în care locuieşte. Pe masă stau un polizor foarte fin, o menghină mică şi diferite unelte. Bucata de metal se taie în forma dorită, se polizează, apoi tânărul face găuri şi montează accesoriile, în cazul unui pandantiv, rotiţele de ceas. Mihai spune că, de regulă, cele mai cerute piese sunt pandantivele, în special cele în formă de inimioară. A avut însă şi cerinţe mai deosebite, la care s-a adaptat. „Am făcut un piercing de buric, unde, în loc de fluturaşi, am pus rotiţe de ceas", încheie Mihai.

Primeşte comenzi pe Facebook

Primii clienţi ai lui Mihai Stanciu au fost rudele, prietenii şi cunoştinţele, însă odată ce a început să-şi promoveze munca, cercul cumpărătorilor s-a diversificat. Şi-a făcut un site de prezentare şi pagină pe reţeaua Facebook unde îşi promovează produsele, iar acum primeşte comenzi şi de la colege de generaţie, şi de la bărbaţi care vor să-şi surprindă plăcut partenerele de viaţă, dar şi de la doamne de 40-50 de ani.  „Am tot evoluat, şi multe dintre comenzi le-am primit de pe internet", spune tânărul. Acum se pregăteşte să-şi tipărească şi un catalog cu cele mai reuşite dintre piese, pe care să-l distribuie la facultate, dar şi printre prieteni şi cunoştinţe, pentru că şi până acum reclama directă, „din om în om", i-a adus destul de mulţi clienţi.

info

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite