Studenţii sibieni, în grevă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei au protestat astăzi, timp de o jumătate de oră, prin purtarea unor banderole albe pe care erau inscripţionate mesajele „Protestatari“ şi „Golan II“.

Membrii Organizaţiilor studenţeşti din Sibiu sunt nemulţumiţi de prevederile din Legea educaţiei, legate de eliminarea reprezentanţilor lor din forurile decizionale din mediul universitar.

„Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a semnalat de foarte mult timp o problemă majoră din noua lege a educaţiei şi anume lipsa celor 25% în decizia modalităţii de desemnare a Rectorului, precum şi în procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere. De asemenea, lipsa celor 25% şi în Consiliul de administraţie.

Deşi ANOSR a ridicat această problemă gravă pentru mişcarea studenţească chiar şi la Preşedinţie, la Ministerul Educaţiei de nenumărate ori, din păcate nu s-a primit nici un răspuns oficial. Astfel, într-un final ca urmare a răspunsului public al MECTS considerat o jignire adusă mişcării studenţeşti din România, ANOSR a hotărât să demareze astfel de proteste“, au spus, astăzi, reprezentanţii studenţilor sibieni.

Tot astăzi, studenţii au pus în holul Facultăţii de Litere şi un  cearceaf, cu mesajul “VREM 25% ! Drepturile studenţilor NU se negociază!”.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite