Studenţii au pus stăpânire pe Piaţa Mare din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Studenţilor din Universitatea Lucian Blaga, Universtudent Fest, a acaparat Piaţa Mare cu tinereţe şi veselie.

Cea de-a doua zi a celui mai mare festival studenţesc sibian a început în forţă şi a pus stăpânire pe Piaţa Mare. Toate facultăţile sibiene, precum şi mai toate organizaţiile şi ligiile studenţeşti din Sibiu şi-au creat propriul stand, unde şi-au prezentat fie oferta educaţională, fie rezultatele, fie pur şi simplu s-au făcut auziţi.

De departe cel mai interesant stand, şi cel mai asaltat de public, a fost standul chinezilor de la Institutul Confucius. Zeci de oameni au stat la coadă aici pentru a vedea tehnici de caligrafie, jocuri deosebite specific Asiei şi multe altele. Cele mai solicitate au fost tehnicile de caligrafie, domnele care stăpânesc această artă şi care au făcut demonstraţii lucrând la foc continuu.

„Eu am rugat-o pe domnişoara, la fel ca toată lumea de aici, să-mi scrie în chienză numele meu, Ioana. Sunt cinci litere, nu poate fi greu, şi domnişoara a umplut o pagină întreagă cu aceste  caractere foarte interesante despre care spune că reprezintă numele meu”, a declarat Ioan Pârv, o sibiancă. Interesant a fost şi standul Facultăţii de Inginerie, care a prezentat roboţii realizaţi de studenţi, deveniţi campioni naţionali.

La polul opus s-a aflat standul Academiei Forţelor Terestre care s-a remarcat prin sobrietate şi linişte.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite