Studenţii de la Actorie urcă pe scenă, în Croaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii de la Actorie din anul I al Facultăţii de Litere şi Arte, Catedra de Artă Teatrală, vor participa, în acestăseară, la cea de-a patra ediţie a Festivalului de Teatru Academic de la Dakovo, Croaţia.

CITIŢI ŞI:

Cei mai talentaţi snowboarderi vin la Transilvania Rookie Fest

Ediţia din acest an a festivalului va avea loc în perioada 24 – 28 martie, programul de evenimente fiind construit în jurul prezentării spectacolelor-examen ale studenţilor invitaţi. Timp de patru zile aceştia vor avea ocazia să descopere producţiile montate de colegi din alte centre universitare şi să participe la un schimb important de idei în cadrul atelierelor de lucru şi al conferinţelor organizate de Academia de Arte din Osijek.

Prezenţa studenţilor sibieni a devenit deja o tradiţie, aceştia fiind invitaţi în fiecare an în cadrul festivalului. În cadrul ediţiei din acest an, studenţii sibieni vor prezenta spectacolul „Variaţiuni inocente”, o adaptare după romanele lui Mircea Cărtărescu. „Dramatizările, construite prin improvizaţie şi tehnici primare de trecere de la un text literar la text dramatic, vizează o cercetare a realităţii imediate cât şi a copilăriei, adolescenţei, maturităţii în România de dinainte şi de după '89”, a declarat Anca Bradu, coordonatorul proiectului. Spectacolul sibienilor va fi prezentat sâmbătă, 26 martie, de la ora 21:15 şi reuneşte studenţii clasei lectorului univ. dr. Anca Bradu, asist. univ. dr. Diana Fufezan:  Bogdan Bărbuşi, Paul Bondane, Andreea Chiriţescu, Victoria Costovici, Angela Lisa, Carmen Pîntece, Alexandru Popescu, Călin Roajdă, Ioan Savu, Adrian Strâmtu, Iulia Szabo, Maria Tomoiagă.

Festivalul de Teatru Academic de la Osijek este organizat de Academia de Arte din Osijek, iar participarea studenţilor sibieni este susţinută de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Centrul de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului şi Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu. La ediţia din acest an a festivalului vor participa studenţi din Békéscsaba (Ungaria), Cluj Napoca (România), Dakovo (Croaţia),  Leeds (Marea Britanie), Linz (Austria), Novi Sad (Serbia), Sarajevo (Bosnia şi Herzegovina), Sibiu (România) şi Zagreb (Croaţia).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite