Străinii vin să-și facă Paștele la casele prințului Charles de la Mălâncrav și la hotelul de gheață

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Malancrav, turistii platest 80 de lei pentru o noapte de cazare
La Malancrav, turistii platest 80 de lei pentru o noapte de cazare

La Mălâncrav vor ciocni în acest an un ou roşu olandezi şi belgieni iar la hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, nemţi şi englezi. Cât privește pensiunile din Mărginimea Sibiului, aici clienții sunt doar români iar gradul de ocupare, până în acest moment, este de doar 25 la sută.

Olandezi și belgieni vor petrece în acest an Paștele în cel mai pur stil românesc, în casele deținute de fundația prințului de Wales în localitatea sibiană Mălâncrav. Aici, fundația deține câteva case tradiționale, reabilitate respectând tradiția până la cele mai mici detalii, iar turiștii scot din buzunar echivalentul a 80 de lei de persoană pentru o noapte de cazare.

Familiile care au casele în administrare îi vor ajuta pe turişti să descopere frumuseţea locurilor care l-au fascinat şi pe prinţul de Wales.

„Se pot recrea, pot admira zona împreună cu familiile care administrează casele, pot merge la slujba de Înviere şi pot lua parte la obiceiuri tradiţionale cum este stropitul”, spune Andrea Rost, coordonator în cadrul fundaţiei Mihai Eminescu Trust. 

Şi cum nimic nu se compară cu o masă plină de bunătăţi pregătite în casă, turiştii pot savura masa festivă de Paşti, contra sumei de 40 de lei de persoană, cu bucate tradiţionale.

Bucătăresele vor pregăti ciorbă şi drob de miel, pâine de casă tradiţională făcută cu cartofi, cozonaci, dar şi lichiu cu gris, o plăcintă tradiţională. Nu va lipsi de pe masă, ca şi garnitură la friptura de miel, salata cu sfeclă roşie şi hrean „pregătită în curte”, cum spun oamenii locului.

Ouă roşii la peste 2.000 de metri altitudine

Sărbătoarea Învierii Domnului va fi întâmpinată de turiști englezi și nemți la peste 2.000 de metri altitudine, în inima munților Făgăraș, la Bâlea Lac. Aici, 6 din cele 10 camere ale hotelului sunt deja rezervate, iar gazdele vor aşeza, lângă meniul sofisticat de la Ice Restaurant, ouă roşii şi cozonac.

Turiştii se vor delecta cu somon afumat cu sos de muştar şi toast, supă cremă de morcov cu smântână şi crutoane, medalion de vită cu cremă de ardei verzi, varză de Bruxelles şi piure de cartofi cu rozmarin şi un desert surpriză.

Pentru vegetarieni, meniul include salată de paste cu legume, supă cremă de morcovi cu smântână și crutoane, gratin de cartofi cu roșii, nuci și rozmarin și un desert surpriză.

Cei care vor să li se alăture mai au încă timp să o facă. Pentru camerele rămase libere la hotelul de gheaţă, dar şi pentru cele de la iglu-urile de gheaţă, primesc de Paşti o reducere de 40 la sută din preţul de cazare de 300 de lei pentru o cameră dublă, la care se adaugă 250 de lei de persoană pentru masa festivă.

Românii vin în Mărginimea Sibiului

Cât privește pensiunile din Mărginimea Sibiului, aici clienții sunt doar români iar gradul de ocupare, până în acest moment, este de doar 25 la sută. Clienții scot din buzunar între 120 de lei la pensiuni de 2 margarete şi 300 de lei la 4 margarete pentru 3 nopți de cazare cu demipensiune și masă festivă de Paști, iar pachetele care s-au vândut cel mai bine, până acum, au fost și cele mai scumpe.

CASETĂ

„Pachetul de Paşti nu e unul foarte căutat în România. Noi sperăm ca până la Paşti să avem un gard de ocupare undeva la 45-50 la sută, la fel ca în anii trecuţi”, spune Dorin Beu, președintele filialei Sibiu a Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural.



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite