Străinii au urat „La mulţi ani!” sibienilor în toate limbile pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii străini din Sibiu s-au distrat de Ziua României
Studenţii străini din Sibiu s-au distrat de Ziua României

Studenţi, actori, oameni de cultură sau muncitori, toţi străinii care trăiesc în Sibiu au celebrat Ziua Naţională a României. Chinezi, pakistanezi, arabi, austrieci, francezi, nemţi şi multe alte naţii, cu toţii au sărbătorit 1 decembrie în stilul lor.

CITEŞTE ŞI:

Unde mergem şi ce facem de Ziua Naţională, în Sibiu?

Trei zile de magie la Sibiu

Ziua Naţională a României nu a fost sărbătorită doar de sibienii care au despus o coroană de flori în această dimineaţă în faţa Cercului Militar. Sau doar de medieşenii care s-au închesuit să prindă una din cele 5.000 de sarmale oferite de primăriei. Sărbătoare mare a fost şi la Universiteta „Lucian Blaga” unde învaţă câteva zeci de studenţi sosiţi de prin mai toate ţările Asiei. Aceştia s-au îmbrăcat ieri seară în costume populare româneşti şi alături de Ceata Junilor au jucat hora şi alte jocuri tradiţionale.

Tradiţional românesc

Asma Arja este originară din Arabia Saudită şi la petrecerea ULBS a atras cele mai multe priviri. A impresionat pe toată lumea prin costumul popular din Mărginimea Sibiului pe care l-a purtat. „Eu sunt născută în Iordania dar sunt pe jumătate româncă, mama mea fiind din apropierea Sibiului. Dacă mă gândesc bine eu am două zile naţionale: a României şi a Arabiei Saudite. Astăzi sărbătoresc alături de colegii mei jumătatea mea românească. La mulţi ani România!” a spus Asma.

Studenţii străini din Sibiu au sărbătorit Ziua Naţională

 Acelaşi entuziasm îl are şi Nusrat Sharmin, din Bangladesh. Studiază Ingineria la Sibiu şi a venit aici printr-un program internaţional. „Mă simt foarte bine la Sibiu, oamenii în general sunt foarte amabili cu mine, toţi sar să mă ajute când am nevoie de ceva. Şi mă refer la toţi sibienii, oameni de pe stradă, nu doar profesori sau colegi. Sibiul chiar este o a doua casa pentru mine şi nu regret nicio clipă că am ales să vin aici. La mulţi ani România!”, a transmis şi Nusrad Sharmin.



Sibiul este acasă

Sibiul înseamnă acasă şi pentru Numera Ismail din Pakistan. A venit aici acum câteva luni pentru că la ea în ţară învăţământul superior sibian se bucură de o mare încredere. „A m văzut şi alte oraşe din România, am studiat şi alte oportunităţi dar sunt sigură că Sibiul a fost cea mai bună alegere. Ziua Naţională a voastră o privesc cu mare interes, o văd ca pe un shimb cultural, ca pe un bun pe care îl împărţim şi de pe urma căruia învăţăm de ambele părţi câte ceva. La mulţi ani România!”, spune Numera Ismail. În judeţul Sibiu trăiesc şi muncesc în total câteva mii de cetăţeni străini.

Studenţii străini din Sibiu au celebrat Ziua României



„În Sibiu mă simt în siguranţă şi ocrotit. Merg doar de două ori pe an acasă şi pentru că mă simt bine aici”, Wolfgang Kandler, austriac, actor al Teatrului „Radu Stanca”

Studenţii străini din Sibiu au dansat şi cântat la un loc cu românii

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite