Strada Ocnei va fi reabilitată cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Primarul Klaus Iohannis a semnat împreună cu directorul ADR Centru, Simion Creţu, contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizare strada Ocnei”, a cărui valoaare totală este de 3.869.650,18 lei.

”Lucrările propuse prin acest proiect privesc atât refacerea drumului cât şi reabilitarea reţelelor de utilităţi. Lucrările la drum includ refacerea structurii rutiere şi a îmbrăcăminţii carosabilului, crearea de locuri de parcare şi refacerea trotuarelor pe întreaga lungime a străzii care măsoară 359,65 metri. În ceea ce priveşte reţelele de utilităţi, proiectul prevede reabilitarea reţelei de apă”, spun reprezentanții municipalității.

Valoarea totală a contractului este de 3.869.650,18 lei, din care 3.048.578,85 lei sunt fonduri nerambursabile.

"Din momentul semnării, durează destul de mult până în momentul în care încep, efectiv, lucrările. Acum, după ce am semnat noi, contractul merge la minister, unde trebuie contrasemnat şi agreat, după care putem începe faza de licitaţie care, din practica noastră, durează foarte mult. Aici intervin alte entităţi verificatoare şi răsverificatoare şi ajungem să avem de la semnare până la faza de licitaţie cam şase luni de zile. Licitaţia mai durează, în funcţie de cât de mare este proiectul, încă 2,3  luni de zile. Dacă apar contestaţii şi acestea se rezolvă în încă câteva luni de zile. Şi aşa avem perioade de până la un an de zile din momentul semnării până în perioada în care începe lucrarea", a spus primarul Klaus Iohannis.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite