Stop evaziunii fiscale şi contrabandei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La această manifestare au participat ministrul Igaş, procurorul general Kovesi şi noul şef al Poliţiei Române
La această manifestare au participat ministrul Igaş, procurorul general Kovesi şi noul şef al Poliţiei Române

Timp de două zile la Sibiu a avut loc întâlnirea regională cu tema „Combaterea fenomenului evaziunii fiscale şi contrabandei, în lumina noilor prevederi legislative“, la care a participat Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

În cadrul acesteia au fost prezentate modalităţi practice de recuperare a sumelor prin care bugetul statului a fost prejudiciat. La întrevedere au luat parte procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kövesi, prim adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, directorul general al DGIPI, Ştefan Pop, directorul general al DGA, Arion Ţigănaşu Jănică şi Liviu Popa, inspector general al Poliţiei Române. 

„ Am vrut să mă asigur că această întâlnire este funcţională şi, în urma discuţiilor ce au avut loc astăzi, s-a dovedit acest lucru. Am recomandat tuturor angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor să se implice mai mult şi să colaboreze mai bine cu toţi ceilalţi parteneri pentru a combate corupţia din România. Suntem pe un drum bun pe care va trebui să îl dezvoltăm în perioada următoare”, a precizat, în conferinţa de presă susţinută cu acest prilej, ministrul Traian Igaş.
 
La rândul său, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a apreciat că întâlnirea regională are rolul „de a identifica problemele care apar în aplicarea legii şi a identifica soluţii comune, dar are şi rolul de pregătire profesională pentru procurorii şi poliţiştii care participă la acest eveniment”.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Public şi Serviciului Român de Informaţii, fiind dezbătută tema combaterii evaziuni fiscale şi contrabandei, modalităţi de întărire a cooperării între instituţiile de aplicare a legii cu atribuţii în domeniu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite