Sibiu: Sterilizarea câinilor relansată cu nemţii, pe banii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Sterilizarea câinilor relansată cu nemţii, pe banii lor
Sibiu: Sterilizarea câinilor relansată cu nemţii, pe banii lor

După ce voluntarii de la Vier Pfoten au sterilizat în mai şi iunie peste 700 de câini cu sau fără stăpân, o nouă campanie va începe de săptămâna viitoare.

Campania de sterilizare va fi susţinută de Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Sibiu în colaborare cu Asociaţia Pferd und Hund  e.V. din Germania. Primăria are numai de câştigat din colaborarea cu nemţii de la Pferd und Hund, pentru că aceştia vin cu tot ce le trebuie şi plătesc tot. Asociaţia germană suportă toate costurile aferente intervenţiilor medicale, de personal şi de dotări, de la aparatura şi intrumentarul medical, salariul medicului veterinar care va efectua intervenţiile chirurgicale şi până la ambulatoriul destinat intervenţiilor chirurgicale.

Primăria  contribuie cu oamenii care vor prinde câinii din cartiere şi cu racordarea ambulatoriului la utilităţi. Ambulatoriul va fi instalat prima oară în Hipodrom, timp de o lună, fiind apoi mutat  şi în celelalte cartiere. Sibienii îşi pot duce câinii din curte la castrat şi deparazitat gratuit, cu condiţia ca aceştia să nu fie de rasă.

Alţi maidanezi la export
Aceeaşi asociaţie germană de protecţie a animalelor va face un al doilea transport de câini comunitari din Sibiu în Germania. Alţi 40 de câini sunt pregăţiţi pentru a începe o nouă viaţă, în Germania, pentru că se pare că nemţii se dau în vânt după câinii vagabonzi din Sibiu, lotul din primăvară fiind deja adoptat.

Până la sfârşitul toamnei va fi gata şi adăpostul de câini din Dealul Guşteriţei, care va putea adăposti 200 de câini.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite