Staţie de sortare deşeuri de 1.000.000 de euro în Mărginimea Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţia de la Amnaş este o staţie de sortare, pe un proiect Phare în valoare totală de aproape un milion de euro, contribuind cu cofinanţare toate cele şapte localităţi din Mărginimea Sibiului şi Consiliul Judeţean Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Sibienii au dus la reciclat 2,5 tone de deşeuri electrice în week-end

Instituţiile sibiene adună selectiv gunoiul şi reciclează

Vor beneficia de această staţie de sortare aproximativ 118.000 de locuitori din Mărginimea Sibiului. Aici se vor aduce deşeurile presortate din cele 81 de locuri de colectare amplasate , unde sunt deja amenajate câte trei containere speciale (sticlă, carton şi plastic). După ce se aduc deşeurile în staţia de sortare, acestea se vor sorta, se vor balota, iar baloţii respectivi vor fi valorificaţi. Această nouă societate comercială care a luat fiinţă la staţia de sortare are ca venit taxele de salubritate încasate de primărie de la populaţie şi de la societăţile comerciale. Deşeurile menajere, care nu se balotează se vor duce în depozitul de la Cristian.

Deşeuri valorificate
Cele trei maşini care colectează deşeurile şi le aduc la staţia de sortare de la Amnaş, pot aduce zilnic, câte zece tone. În această staţie vor lucra în prima fază, 26 de persoane, urmând ca să mai fie angajate şi altele. „Vrem să extindem la anul staţia, pentru deşeuri din construcţii şi electronice. Deşeurile colectate în staţia de la Amnaş au început deja să fie valorificate. Deja s-a făcut prima livrare de balot de deşeuri din plastic, cu preţuri cuprinse între 0,80 de bani/kg până la 1,40 ron/kg, totul este în funcţie de culori. Ducem deşeurile deocamdată la firme din Sibiu, dar vrem să ducem deşeurile să le valorificăm printr-o firmă din Ungaria”, a explicat Tedor Banciu, primar al oraşului Sălişte.

Europubele în fiecare gospodărie

Deja în oraşul Sălişte, localnicii şi turiştii au la dispoziţie containerele în care să arunce deşeurile selectiv. De luni, în Tilişca, Poiana, Jina, în toate satele din Mărginime vor fi distribuite containerele mari pentru plastic, sticlă şi hârtie, iar în fiecare gospodărie vor fi distribuite europubele. În total, se vor distribui 8.000 de europubele pentru gospodăriile sibienilor din Mărginime, fiecare europubelă cu capacitate de 120 de litri. Zilele viitoare se vor distribui în toată Mărginimea 270 eurocontainere de 1,5 metri cubi. Noua colectare selectivă a deşeurilor nu a dus la scumpirea taxei de salubrizare, care a rămas la 1,5 ron pentru fiecare ridicare de gunoi.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite