Sprijin pentru copiii deștepți, dar fără posibilități materiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 26 de ani, Alexandra Nanu, o tânără excepțională, care avea toată viața înainte, s-a stins fulgerător, lăsând un gol imens în sufletele celor care au iubit-o. Acum, părinții și prietenii Alexandrei au înființat o asociație care îi poartă numele și prin intermediul căreia vor să ofere sprijin copiilor capabili, dar care nu au posibilități materiale.

Asociația Umanitară Alexandra Nanu a fost creata de un grup de oameni uniți de un  gând comun.

Sinceritatea, altruismul, seriozitatea, iubirea sunt cele mai importante trăsaturi de caracter ale celei care a fost Alexandra Nanu și pe care soarta a luat-o subit dintre noi în luna octombrie 2010, la doar 26 ani, din cauza unei afecțiuni grave nebănuită la momentul respectiv.

”Atât de puternic și-a pus amprenta asupra noastră, încât noi, părinții și prietenii apropiați, am dorit să facem ceea ce ea ar fi făcut cu mare dăruire. Astfel a luat ființă Asociația Umanitară Alexandra Nanu, ca  asociație non-guvernamentală, non-profit, nepartizană politic.
Vrem să acordăm ajutoare materiale, financiare și consiliere tinerilor între 6 și 19 ani, care doresc și pot să-și clădească o carieră profesională, dar sunt defavorizați de situația financiară precară a familiilor din care provin”, spune Dorica Nanu, mama Alexandrei și director executiv al asociației.

Cazurile sunt selectate de către membrii asociației pe baza a două criterii, respectiv performanța școlară și venitul net/membru de familie, care trebuie să fie mai mic de 500 de lei.

”Acordăm ajutor material și financiar pe perioada unui an școlar, începând cu anul școlar 2012-2013. Pentru primul an de activitate ne propunem să ajutăm un număr de 20 de tineri”, adaugă Dorica Nanu.

Toți membrii asociației sunt voluntari, iar până acum au fost semnate parteneriate cu Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, Colegiul Național Pedagogic “Andrei Șaguna” Sibiu, Asociația “Soborul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” și Asociația Filantropica “Sfântul Nicolae” Sibiu.

De asemenea, două firme de renume din Sibiu au întins deja o mână de ajutor, sponsorizând asociația.

Mai multe date găsiți pe site-ul asociației, www.alexandrananu.ro.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite