Spitalul de urgenţă din Sibiu înghite alte două spitale dar rămâne fără bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Conform propunerii Ministerului Sănătăţii de astăzi, Spitalul Clinic Sibiu va îngloba în viitorul apropiat şi Spitalul de Psihiatrie "Dr.Gheorghe Preda" şi Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. Măsura îi sperie pe reprezentanţii spitalului sibian.

CITEŞTE ŞI:

Spitalele din Agnita şi Cisnădie devin azile de noapte. Autorităţile sunt furioase

Ministerul Sănătăţii a demarat astăzi procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc din România. Sute de spitale din toată ţara vor deveni azile de bătrâni.

Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent  atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi sunt propuse să rămână fără  personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exteriore.

Dintre cele 182 de spitale, un număr de 111 unităţi sanitare vor fi  comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă. Există deja 10 unităţi sanitare (5 în Dâmboviţa, 2 în Oradea, 2 în Bucureşti şi una în Argeş) care sunt desfiinţate din punct de vedere juridic prin hotărârile de guvern aprobate anul trecut.

„Este doar o propunere şi deocamdată nu ne exprimăm o poziţie. Din punctul nostru de vedere însă această comasare nu este deloc benefică pentru municipiul Sibiu”, a declarat Adrian Şanta, directorul Spitalului Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite