Spitalul Judeţean Sibiu dat în judecată de un furnizor de medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Sibiu a fost dat în judecată de către un furnizor de medicamente, pentru o datorie de peste 820.000 de lei, iar conducerea spitalului spune că a fost somată verbal şi de alţi furnizori că vor sista aprovizionarea unităţii.

CITEŞTE ŞI:

Redistribuire fără bani la Spitalul Judeţean Sibiu

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unitatea a fost acţionată în instanţă, în anul 2011, de un furnizor de medicamente, pentru o datorie de 826.348 de lei.

"Spitalul a mai achitat din acestă datorie suma de 112.142,46 lei. Procesul este în derulare", a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, Raluca Puşcă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Potrivit sursei citate, în anul 2010 cinci firme au dat spitalul în judecată pentru recuperarea datoriilor şi, pentru că sumele au fost achitate, acţiunile au rămas fără obiect.


În prezent, niciun furnizor al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nu a sistat aprovizionarea unităţii, dar au existat somaţii verbale pentru recuperarea datoriilor. "Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu s-a confruntat cu sistarea furnizărilor, deşi au mai existat somaţii verbale din partea furnizorilor de medicamente şi materiale sanitare cu privire la sistarea livrărilor", a declarat Raluca Puşcă.


Potrivit statisticilor SJU, cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Sibiu avea, la 31 martie, datorii de 13.031.484,58 lei, din care 7.819.311 lei pentru medicamente. Spitalul Judeţean Sibiu are peste 1.100 de paturi şi deserveşte întreg judeţul Sibiu, dar şi localităţi din judeţele limitrofe.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite