Spitalele sibiene, sursă de infecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 506 sibieni s-au ales, anul trecut, cu o infecţie, în urma internărilor în spitalele din judeţ.


După ce şi-au tratat boala pentru care au fost spitalizaţi, pacienţii s-au trezit cu infecţii spitaliceşti. Mai mult de jumătatete, adică 262, au fost trataţi la spitalul judeţean.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu consideră că cifrele sunt fireşti, tinând cont de faptul că este rulajul foarte mare iar cazuistica foarte diferită.

„Infecţiile nosocomiale constituie o problemă de sănătate publică, fiind cuprinse în programele naţionale de sănătate. În judeţul Sibiu au evoluat, în cursul anului trecut, sub forma de cazuri sporadice sau mici focare, cu maxim 3 cazuri, fără a necesita intervenţia DSP pentru investigaţii şi aplicarea de măsuri antiepidemice. Secţiile cele mai implicate sunt secţiile cu risc epidemiologic crescut, adică anestezie-terapie intensivă, chirurgie, obstetrică-ginecologie“, spune Simona Berariu, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

DSP a avertizat reprezentanţii spitalului cu privire la anumite nereguli descoperite la capitonul dezinsecţie şi desinfecţie, în timpul unor controale efectuate de curând. Reprezentanţii spitalului spun că vor face tot posibilul pentru a remedia deficienţele.

Cele mai multe cazuri 262  s-au înregistrat la nivelul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, urmat de cel din Mediaş, cu 37 de cazuri, cel de Psihiatrie, unde au fost înregistrate 34 de infecţii. La pediatrie 18 copii s-au ales în urma internării cu o infecţie, iar la spitalul din Agnita 5 persoane. Spitalul militar a raportat două astfel de cazuri iar la spitalul CFR unul singur. Spitalul de Pneumoftiziologie şi cel din Cisnădie nu au înregistrat nicio astfel de infecţie intraspitalicească.


Germenii cei mai frecvenţi  sunt Escherichia colli, Enterobacter, Stafilococ auriu hemolitic, rezistent la Oxacilină, Klebsiella şi Proteus.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite