Spitalele din Agnita şi Cisnădie devin azile de noapte. Autorităţile sunt furioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a demarat astăzi procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc din România. Sute de spitale din toată ţara vor deveni azile de bătrâni.

CITEŞTE ŞI:

Liana Maria Chicea: Medicina a ales-o pe ea, nu ea a ales această carieră

Investiţii de peste 5 milioane de lei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

“Reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de funcţionalitatea sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului, şi mai puţin de problemele financiare, cu toate că şi acestea sunt importante”, a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila într-o conferinţă de presă.

Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi sunt propuse să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exteriore.

Dintre cele 182 de spitale, un număr de 111 unităţi sanitare vor fi  comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă. Există deja 10 unităţi sanitare (5 în Dâmboviţa, 2 în Oradea, 2 în Bucureşti şi una în Argeş) care sunt desfiinţate din punct de vedere juridic prin hotărârile de guvern aprobate anul trecut.

"Sibiul este departe de Agnita. Nu azile de bătrâni ne trebuiau nouă, avem destule. Unde o să meargă acum oamenii când se îmbolnăvesc?", a declarat Marius Curcean, primarul de Agnita.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite