Spectacol total, în ultima zi de schi, de la Păltiniş (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii dintre cei mai buni tineri snowboarderi din Europa s-au întrecut sâmbătă, la Arena Platos, în concursul Transilvania Rookie Fest.

14 concurenti din Cehia, Austria, Germania si Slovacia s-au înscris la start pentru prima editie a Transilvania Rookie Fest, printre ei şi trei tineri snowboarderi români.

După o serie de antrenamente, pentru a face cunostiintă cu obstacolele gândite în fun-parkul de la Arena Platos de Martin Freinademetz, Andy Fazekas si echipa Ninjaz Parkdesign, concurentii au trebuit să treacă prin patru manse pentru a impresiona juriul. Cei trei snowboarderi care au jurizat competitia au urmărit, în primul rând stilul fiecărui concurrent, iar apoi spectaculozitatea elementelor acrobatice.

image

„Deşi niciunul dintre concurenti nu a împlinit încă 18 ani, n-au arătat nici cel mai mic semn de teamă în fata kickerelor si wallride-ului, înalte de câtiva metri, si au executat rotiri, rostogoliri prin aer, fără nicio emotie“, spun organizatorii.

Concurentii au fost împărtiti în două sectiuni, Rookies si Grooms. Rookies sunt considerati snowboarderii născuti între 1.01.1993 si 31.12.1995, iar Grooms, cei care s-au născut după 1 ianuarie 1996. Fiecare sectiune a avut câte două grupe, fete si băieti. Iar cehii si austriecii si-au împărtit frăteste locurile I la toate aceste categorii. Locul I la principala categorie, Rookies băieti, a fost împărtit de doi concurenti, ambii având punctaj identic la finalul celor trei manse.

„Cred că România are un viitor în sporturile de iarnă pentru că în tară apar tot mai multe statiuni de ski si snowboard. Ne dorim să crestem nivelul tinerilor snowboarderi din România si sunt convins că în timp vor deveni la fel de buni ca cei din străinătate. Tocmai din acest motiv am ales să găzduim Transilvania Rookie Fest, pentru tinerii pasionati de snowboard”, spune Martin Freinademetz, organizatorul acestei competitii.

image

Transilvania Rookie Fest este cotat cu două stele în sistemul de punctaj al Federatiei Internationale de Snowboard, iar câstigătorii acestui concurs au primit o invitatie all-inclusive la finala competitiei ce se va desfăsura între 6 si 10 aprilie în statiunea austriacă Ischgl.Pe lângă sejurul all inclusive la Ischgl, organizatorii si partenerii lor au mai oferit o excursie de patru zile în Tirol, cu ski pass inclus si diferite echipamente de profil.

Transilvania Rookie Fest face parte din campionatul Protest Rookie Fest, ce reuneste mai multe concursuri desfăsurate în Italia, Andorra, Cehia, Australia, Chile si, de curând, România.

Odată cu încheierea Transilvania Rookie Fest, s-a încheiat şi sezonul de schi, în complexul Arena Platos. Complexul a fost deschis în luna decembrie a anului 2010, numără cinci pârtii si patru instalatii de transport pe cablu.

Câstigători:
Rookies băieti:

I - Dan Paulicek - Cehia
II - Max Glatzel - Austria
III - Jakob Krska - Slovacia

Grooms băieti:
I - Roland Tschoder - Austria
II - Jakub Kral - Cehia
III - Ondrej Porkert - Cehia

Rookies fete:
I - Birgit Rofner - Austria
II - Stefani Rofner - Austria

Grooms fete:
I - Katerina Vojackova - Cehia
II - Anastasia Grozea - România

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite