Sibiu: Spectacol pe macadam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni piloţi se vor întrece la Sibiu Rally Show 2009. Pe lângă piloţii înscrişi, la startul ediţiei de anul acesta se vor afla şi şapte campioni.

Peste 20 de piloţi vor porni mâine motoarele maşinilor de curse, pentru a se întrece în cea de-a cincea ediţie a Sibiu Rally Show, care va avea loc pe pista de rally cross a Sibiului, începând cu ora 10.30. Potrivit organizatorilor, la startul competiţiei similare cu celebra Cursă a Campionilor se vor afla şi şapte campioni, printre care se numără Manu Mihalache, campionul ediţiei din 2008, Gergo Szabo, noul campion naţional sau Marco Tempestini, campionul Cupei Europei de Est la raliuri. „Sunt convins ca Sibiu Rally Show va fi si anul acesta un eveniment extrem de spectaculos”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Cinci runde distincte

Competiţia va cuprinde cinci runde distincte, atât pentru piloţii de la grupa N4(cu tracţiune integrală), cât şi pentru piloţii de la grupa A. În prima rundă, piloţii vor parcurge câte trei manşe, fiind luat în considerare cel mai bun timp obţinut, iar primii opt piloţi de la fiecare grupă se vor califica în turul secund. În aceasta fază a competiţiei, se parcurg două manşe complete, cei mai rapizi patru piloţi având asigurată calificarea în semifinale, unde câştigator este declarat pilotul care triumfă în două din cele trei confruntări directe. Învingătorii din semifinale se vor bate pentru victorie în finala mare, iar invinşii se vor „duela“ pentru ultimul loc al podiumului, în finala mică.

Concurent la 14 ani

La editia din acest an va lua startul şi sibianul Radu David, un pilot de doar 14 ani, care a terminat pe locul al treilea în clasamentul juniorilor, în competitia de Slalom Paralel. „Sunt foarte emoţionat şi abia aştept să concurez sâmbătă. Aceasta este cea mai importantă competiţie din cariera mea de până acum şi voi face totul ca să obţin un rezultat cât mai bun”, a spus Radu David, care nu dispune de o masina de grupa A, dar care va lua startul la aceasta grupa cu un Volkswagen Golf 2, aceeaşi maşină cu care concurează şi iî Campionatul de Slalom Paralel. Tot la grupa A va lua startul si Florinel Tincescu, un pilot de 16 ani, care a terminat pe locul secund în clasamentul juniorilor, în competitia de Slalom Paralel.
Ediţiile anterioare ale competiţiei de la Sibiu au fost câştigate de Titi Aur, în 2005 şi 2006, de Jarkko Miettinen, în 2007 şi de Manuel Mihalache în 2008.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite