Sibiu: Spectacol pe nămol în prima zi a Raliului Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia care a căzut în cartierul Ştrand a garantat spectacolul aseară la autodrom. Cele 39 de echipaje înscrise la raliu au parcurs circuitul de autocros în faţa unui public numeros şi entuziast.

Cu Raliul Sibiului, Campionatul Naţional de Raliuri - Dunlop a intrat în cea de-a doua jumătate, unde calendarul competiţional prevede patru etape de macadam. Cu mottoul "Drumurile pe care se nasc legende nu sunt asfaltate", organizatorii celei de-a V-a etape a sezonului 2009, Asociaţia Club Sportiv Scorpion Rally Team a strâns la start 39 de echipaje, dintre care 25 la grupa N, 8 la grupa A şi 6 la grupa H. După shakedown-ul de joi, adică antrenamentele oficiale, cel mai rapid echipaj s-a dovedit a fi Tempesta/Dorin Pulpea (grupa N) la Open şi Edwin Keleti/Victor Ponta la grupa A.

Spectacol pe nămol
Aseară, după ce o ploaie scurtă dar consistentă de iulie a udat bine de tot circuitul de rallycros de la Baza Sportivă Pompierul, piloţii au luat startul în prima probă a zilei, superspeciala "Citroën". Cu sute de spectatori pe dealurile din împrejurimi, pe un traseu alunecos dar distractiv de 2,5 kilometri şi sub ameninţările unui cer înorat, echipajul finlandez Jarkko Miettinen/Mikko Lukka (grupa N, pe Mitsubishi EVO 9) a oprit cronometrul în cel mai scurt timp. La grupa A s-au impus liderii momentului în clasamentul grupei, după primele patru etape, Edwin Keleti şi navigatorul Victor Ponta (pe un Renault Clio RS), care au avut cel mai bun timp al grupei şi pe superspeciala a doua. Echipajul Badina Eugen/Badina Aurelian pe Subaru Impreza N11 a fost în fruntea clasamentului grupei H. Valentin Porcişteanu, liderul clasamentului general, a pierdut timp preţios din cauza unei porţi gonflabile care a căzut în faţa maşinii sale.

Echipajul finlandez, lider după prima zi
La 19.20, pe acelaşi traseu dar deja mai zvântat, echipajul finlandez a repetat performaţa şi pe superspeciala "Orange", fiind astfel lideri de clasament după primele două probe ale raliului. "Prima probă a fost foarte alunecoasă dar în a doua traseul a fost mai bun. Însa raliul va începe mâine", a declarat Jarkko Miettinen. Nu s-au produs schimbări în vârf nici la grupa A, unde cuplul Keleti/Ponta n-au avut nicio problemă cu circuitul. Singura femeie pilot din campionatul intern, Alina Bunica (grupa N, Citroën Saxo), a avut cel mai bun timp personal în PS2 când a urcat pe locul 23 în clasamentul Open al specialei.

Premierea este sâmbătă, la 21.30
În cursul zilei de astăzi, ostilităţile au fost duse pe 85,4 kilometri de probe speciale, la Dobârca, Crinţi şi Călugăru. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 21.30 la Sala Transilvania, loc unde fanii vor putea schimba impresii cu câştigătorii. Cele patru etape disputate până la Raliul Sibiului au avut patru învingători diferiţi, Porcişteanu la Braşov, Szabo în Timiş, Miettinen la Iaşi şi Marişca la Cluj. Astfel, cel care cîştigă Sibiul, are cele mai mari şanse la titlu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite