Sibiu: Doru Herţoiu, cel care-l vinde pe Spartacus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doru Herţoiu este promotor de spectacole de 18 ani de zile. Totuşi, activitatea care-i dă cea mai mare satisfacţie este studiul terapiilor naturiste cu ajutorul cărora vrea să-i vindece pe bolnavi.

În tirada obişnuită de întrebări pentru informaţiile din profil, ajung, cum era firesc, la întrebarea despre statutul marital. Doru Herţoiu răspunde tranşant: „Sunt însurat cu muzica”. Nu ştiu cât este de adevărat, dar cu munca pe care o face cu siguranţă are strânse relaţii. Stăm de vorbă 25 de minute şi Doru Herţoiu este nevoit să-şi oprească telefoanele pentru a putea continua dialogul. „Mai răspund doar la acest telefon şi apoi le închid”, îmi transmite omul. Ce pune la cale şi ce munceşte atât de mult? Se ocupă cu promovarea spectacolelor de divertisment care ajung pe scenele Sibiului. Când a început, în 1991, era propriul său promotor.

„Mi-a plăcut Mălăele, că nu este pretenţios!”

După doi ani, a continuat cu show-urile lui Ştefan Bănică jr. şi a altor solişti ai momentului. „La început m-am promovat pe mine în spectacole pe toate scenele din ţară, alături de înterpreţii de atunci. Cântam o fuziune între rock şi câteva alte genuri muzicale, dar între timp m-am hotărât să renunţ, mă apucasem relativ târziu de muzică. Prin 1993 am început să promovez spectacole cu Ştefan Bănică, Semnal M, Carmen Rădulescu. Până în ’95 doar vechea gardă era pe piaţă, nu apăruseră formaţiile dance. În acelaşi timp, am lucrat cu toţi oamenii de teatru, Rodica Popescu Bitănescu şi Horaţiu Mălăele mi-au plăcut mult, ca oameni. Nu erau pretenţioşi, erau amabili şi înţelegători”, povesteşte Doru Herţoiu. Concret, ce face Doru Herţoiu ca promotor de spectacole? Depinde de gradul de implicare, cum spune chiar el. „Dacă sunt vioara întâi, fac totul, de la reclame, afişaj, fluturaşi, promovarea în presă şi multe altele. Dar se întâmplă să fac şi doar reclama”, explică pe scurt bărbatul. Cel mai nou spectacol promovat de Doru Herţoiu este „Spartacus”, o grandioasă demonstraţie de balet a balerinilor din Moscova care va fi pusă în scenă la Sala Thalia, duminică, 14 iunie, de la ora 20.

Adeptul terapiilor naturiste

Dincolo de activitatea sa profesională, Doru Herţoiu are şi preocupări care n-au nicio legătură cu natura pecuniară a societăţii. El a studiat terapiile naturiste în ultimii 25 de ani şi a ajuns să deprindă câteva metode pentru o viaţă mai bună şi un corp mai sănătos. „La 17 ani aveam deja patru boli incurabile. E cam greu să trăieşti de la această vârstă cu bolile pe care le-am avut eu. Am început să studiez mai mulţi vindecători şi metodele lor şi am alcătuit un algoritm de metode, din care prima este alimentoterapia specială. Exerciţiile fizice au un rol foarte important, cele de încălzire şi de mobilitate fac cât o alergare prin parc. Mobilitatea este foarte importantă pentru sănătate, chinezii chiar spun că are legătură cu durata vieţii. Am încercat să fac această metodă cât mai accesibilă, încât să poată fi urmată fără probleme de orice bolnav. O să scriu o carte despre o minte sănătoasă într-un corp sănătos şi o să-mi brevetez metoda. E, de fapt, un colaj de metode, recomandări pe care le fac”, povesteşte Doru Herţoiu.

"Sunt un artist complet!"

„Arta şi tot ce ţine de artă. Eu sunt genul de artist complet, cânt, pictez, sculptez. Acum am o trupă de dance, Solaris, pentru care compun şi fac coregrafia. Ultima mea ocupaţie este cea de comic, din toamnă mă voi promova ca umorist”, declară Doru Herţoiu.
Cu pantofi, fără ciorapi
„Nu-mi place lipsa de educaţie. Ca să o rezum într-o metaforă, oamenii care umblă încălţaţi, dar fără ciorapi. Acesta este singurul lucru care nu-mi place”, mai pune omul.

Nu sunt deja multe cărţi pe piaţă despre stil sănătos de viaţă şi terapii naturiste?
D.H.:
Nu atât de multe. Majoritatea vindecătorilor nu înşeleg ce fac. Eu înţeleg şi leg metodele care se pot lega. Că degeaba faci două metode care nu se acceptă una pe cealaltă.
Ziceţi că o să faceţi pro bono recomandări oamenilor bolnavi?
D.H.:
Intră la capitolul solidaritate umană, nu am înţeles niciodată de ce trebuie să iei bani pentru asta. Asistenţa medicală trebuie să fie gratuită, altfel se perverteşte.

Profil
Născut:
2 martie 1964, Sibiu
Educaţie: Liceul de Alimentaţie Publică, Sibiu
Ocupaţie: Promotor spectacole
Familie: Necăsătorit

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite