Sibiu: Şoferii s-au pus pe baut la volan în timp ce numărul accidentelor scade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Şoferii s-au pus pe baut la volan în timp ce numărul accidentelor scade
Sibiu: Şoferii s-au pus pe baut la volan în timp ce numărul accidentelor scade

Numărul permiselor suspendate şi al cazurilor care intră în zona penalului din cauza consumului de alcool la volan este în creştere datorită numeroaselor filtre pe care Poliţia Rutieră le organizează în această perioadă.

În urma acţiunilor din cadrul planului de parteneriat pentru prevenirea accidentelor, acţiuni care continuă şi săptămâna aceasta, numai în weekend, 13 şoferi au "aburit" etilotestele poliţiei suficient de bine pentru ca să fie pasibili de închisoare de la 1 la 5 ani. „A crescut îngrijorător numărul şoferilor sub influenţa alcoolului depistaţi în trafic, mai ales în weekend, când au fost constatate mai multe infracţiuni la alcool decât contravenţii, respectiv 13 infracţiuni, faţă de  8 contravenţii“ a precizat inspectorul Lucian Neamţiu, de la Biroul Poliţiei Rutiere Sibiu.

Prezenţa echipajelor Poliţiei Rutiere pe drumurile naţionale a scăzut pe de altă parte numărul accidentelor cauzate de viteză, cauza principală a tragediilor de pe şosele. În Sibiu au murit pe şosele în acest an 55 de oameni, cu doi mai puţini decât în 2008, în timp ce răniţi grav au fost 199, cu 17 mai puţini la un total de 211 accidente, cu 10 mai puţine.

Săptămâna aceasta poliţiştii rutieri vor supraveghea drumurile naţionale cu şapte radare, unul fiind împrumutat de la colegii din Mediaş.
 

Recidivist la băutură

Beat, cu permisul suspendat tot pentru băutură şi vătămare corporal din culpă şi la volanul unei maşini neînmatriculate l-au prins poliţiştii pe un şofer care a vrut să bată recordurile la contravenţii şi infracţiuni. Zaharia Negoiţă, de 42 de ani, a fost oprit la finalul săptămânii, pentru că depăşea pe linie continuă, în Cristian. Reţinut şi prezentat Parchetului, bărbatul a fost eliberat pe motiv că nu prezintă un pericol public.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite