Sistem anti-„frecat menta” în instituţiile publice sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instituţiile publice sibiene vor fi mai eficiente de la anul
Instituţiile publice sibiene vor fi mai eficiente de la anul

Prefectura Sibiu care a propus tuturor directorilor din Sibiu un sistem nou de evaluare a activităţii, în premieră pe ţară. Prima instituţie care va aplica sistemul este Inspectoratul de Muncă, conducerea fiind nemulţumită de evaluările deficitare de la Bucureşti.

CITEŞTE ŞI:

Răcuciu a fost numit temporar prefect al Sibiului

Colindătorii au trecut astăzi pe la Prefectura Sibiu

Ideea evaluării activităţii managerilor publici din judeţul Sibiu a venit din partea reprezentanţilor Prefecturii, aceştia propunându-şi să introducă în premeiră pe ţară sistemul CAF. Cadrul de Autoevaluare a modului de Funţionare a instituţiilor publice este cel mai utilizat instrument de acest gen din Uniunea Europeană. Deşi este folosit de peste zece ani în toată UE, peste 2.000 de instituţii ajungând la concluzia că aduce îmbunătăţiri serioase muncii de zi cu zi, în România el rămâne un mister total. “CAF oferă managerilor publici o fotografie la zi a modului în care funcţionează instituţia”, spune Simion-Dorin Rusu, consilier pentru Afaceri Europene în cadrul Prefecturii Sibiu.  Concret CAF este un chestionar care conduce la realizarea unui diagnostic al instituţiilor publice. Folosind-ul organizaţia îşi identifică produsele şi serviciile specifice care trebuie neapărat îmbunătăţite, modalităţile şi căile de acţiune pentru îmbunătăţire, preum deficienţele majore care trebuie îndepărtate.

ITM-ul e prima

La câteva moment după ce a a fost prezentat sistemul au şi apărut doritori să-l implementeze. Prima instituţie din România care va aplica sistemul CAF, începând cu a doua jumătate a anului viitor, va fi Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu. “ITM-ul, ca şi instituţie, este apreciată după nişlte indicatori de performanţă care se bazează în principal pe activitatea de control în teren. Dar activitatea de control nu reprezintă nici 50 la sută din munca Inspectoratului. La etajele superioare niciodată nu se cunoaşte cu adevărat activitatea unei instituţii”, a declarat Francisk Torok, directorul ITM Sibiu, după ce s-a înscris să implementeze proiectul CAF. Instituţiile sibiene au termen să se înscrie pentru implementarea sistemului CAF până la data de 15 ianuarie 2011. Durata efectivă de implementare este de aproximativ o săptămână, motiv pentru care conducerea Prefecturii a anunţat că va asigura asistenţă, într-o primă fază, pentru primele zece instituţii înscrise. În total se intenţionează ca în 2011 peste 40 de instituţii publice să aplice sistemul CAF.


Rezultatele CAF

Cadrul de Autoevaluare a modului de Funţionare  al instituţiilor oferă un diagnostic clar şi detaliat al modului de lucru şi eficienţei dar şi acţiuni planificate de îmbunătăţire a activităţii şi organizaţiei respective pornind de la acest diagnostic. În plus, CAF are ca finalitatea şi o mai mare implicare ai personalui în procesul de îmbunătăţire continua a activităţii organizaţiei.

CAF este un instrument gratuit care vine în sprijinul managerilor”, Rareş Macrea, subprefect al judeţului Sibiu.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite