Nevoie urgentă de 2 milioane de lei pentru sinistraţii din Copşa Mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria oraşului Copşa Mică, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean şi al Guvernului, doreşte reabilitarea  unui bloc de locuinţe în cartierul 1 Decembrie(20 de apartamente) în care să fie mutate primele 20 de familii. Pentru aceste reabilitări şi construcţii, la o primă aproximare este nevoie de cca 2.000.000 lei de care oraşul Copşa Mică nu dispune.

CITIŢI ŞI:

Alunecările de teren de la Copşa Mică se agravează: o parte din sinistraţi s-au mutat deja din locuinţe (FOTO)

Şase case în pericol de prăbuşire din cauza alunecărilor de teren la Copşa Mică

Administraţia locală spune că în două săptămâni să amenjaze la etajul al II-lea a aceleiaşi clădiri numărul de camere necesare pentru cazarea acestor oameni pe o perioadă mai îndelungată(1-5 luni) răstimp în care se intenţionează, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean şi al Guvernului, reabilitarea  unui bloc de locuinţe în cartierul 1 Decembrie(20 de apartamente) în care să fie mutate primele 20 de familii.

„De asemenea, primăria mai dispune de o suprafaţă de teren pentru construcţia de case într-o zonă pretabilă la construcţii pentru care va solicita ajutor financiar pentru construcţia de case noi(se are în vedere construcţia de case duplex), pentru  încă 20 de familii”, spune primarul Tudor Mihalache.

Necesar de 2 milioane de lei
Pentru aceste reabilitări şi construcţii, la o primă aproximare este nevoie de cca 2.000.000 lei de care oraşul Copşa Mică nu dispune, astfel că vor fi făcute demersurile necesare pentru a obţine aceşti bani de la autorităţile judeţene şi centrale.

Dacă acest plan reuşeşte, urmează mai apoi, ca în urma studiilor  de specialitate care vor stabili ce trebuie făcut şi cât costă aceste lucrări, să fie consolidat dealul astfel încât să se protejeze casele de pe strada Plopilor(DJ 142G Copşa Mică-Valea Viilor).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite