Singurele vaci scoţiene din România cresc la Agnita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exemplarele au fost vedetele expoziţiei desfăşurate miercuri la intrarea în Agnita. Proprietarii spun că nu sunt deloc pretenţioase şi au cea mai sănătoasă carne, iar o porţie de muşchi de vită scoţian ajunge în restaurante la aproximativ 100 de lei.

Vacile sălbatice au atras ca un magnet vizitatorii, iar proprietarii sunt extrem de mândri de ele. Au început în urmă cu doi ani, cu 30 de fe3mele şi un mascul, iar acum ferma numără 70 de capete.

Având o suprafaţă mare de păşunat şi ca să-l punem în valoare am studiat foarte mult şi am găsit această rasă de carne foarte puţin pretenţioasă care rămâne afară tot timpul, şi vară şi iarnă, iar pe timp de iarnă se hrăneşte cu furaje foarte simple şi naturale, nu are nevoie de loc de adăpost.

Această rezistenţă conferă nişte cheltuieli minime, iar carnea de la această rasă este cea mai bună dintre toate bovinele fiind o carne cu fibra cea mai scurtă, întrucât la această rasă nu s-a intervenit genetic aproape deloc.

Are o frăgezime mult mai mare, fără colesterol, cu vitamine, cu gust bun, e cea mai sănătoasă, categoric”, povesteşte Pompil Varga, unul din cei patru asociaţi ai fermei de al Agnita. 

Acesta spune că deja au fost contactaţi de proprietari de restaurante, dornici să includă muşchiul de vită scoţian în meniu. 

„Nu ne-am făcut o reclamă prea mare, dar până acum m-au sunat cel puţin 10 persoane, proprietari de restaurante, care sunt interesaţi”, adaugă Pompil Varga.

Potrivit acestuia, o porţie de muşchi de vită scoţian ajunge în restaurante la aproximativ 100 de lei.







Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite