Silviu Purcărete aduce „D’ale Carnavalului“, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu anunţă premiera spectacolului „D'ale Carnavalului” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Silviu Purcărete. Evenimentul va avea loc vineri, 1 aprilie, ora 19:00, în  sala teatrului de pe bulevardul Corneliu Coposu.

CITIŢI ŞI

„Camil,un oarecare“ a tras cortina peste maratonul de teatru,de la Sibiu

Cel de-al şaptelea spectacol regizat de Silviu Purcărete la Sibiu este o montare fidelă a textului scris de Ion Luca Caragiale şi aduce pe scenă lumea carnavalului şi a bâlciului într-un vârtej de situaţii comice construite în jurul unor complicaţii amoroase. „Scenele sunt construite viu, cu o forţă populară, în care muzica originală compusă de Vasile Şirli devine un element decisiv în articularea mesajului.

Tensiunea şi misterul fiecărei replici sunt susţinute prin jocul de lumini creat de regizor şi de scenograful Dragoş Buhagiar, cel care semnează costumele şi decorul din acest spectacol. Ca un factor inedit, muzica din spectacol este interpretată live de actorii teatrului reuniţi de această dată într-un ansamblu muzical“, spuneAdrian Tibu, purtătod de cuvânt al TNRS.

Spectacolul „D'ale carnavalului” marchează cel de-al cincilea text românesc montat în această stagiune la Sibiu. Pentru a răspunde cererii mari de bilete, organizatorii au programat o reprezentaţie în avanpremieră a spectacolului ce va avea loc joi, 31 martie, ora 19:00. Preţul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere.

Silviu Purcărete este unul dintre cei mai marcanţi regizori români, care a montat spectacole pe cele mai importante scene din ţară şi din străinătate, fiind invitat în selecţia oficială a Festivalurilor de la Avignon şi Edinburgh.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite