Silvia Sorina Munteanu cântă la finalul Festivalului Internaţional al Artei Lirice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soprana Silvia Sorina Munteanu
Soprana Silvia Sorina Munteanu

Spectacolul de gală este programat pentru vineri, 14 octombrie, de la ora 19, la Sala Thalia din Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Poliţia nu se poate pronunţa deocamdată cine a fost de vină în cazul accidentului de pe DN 1, în care a fost implicat un poliţist

Elevii sibieni au făcut anul trecut peste 2 milioane de absenţe

100 locuri de munca oferite la Bursa locurilor de munca pentru  persoanele cu dizabilitati


Soprana Silvia Sorina Munteanu va încânta sibienii cu un concert de arii din opere - “Vocile Operei”. Pe scena sălii Thalia vor mai urca tenorul Hector Lopez (Mexic), recent laureat al concursului Internaţional de Canto “Vox Artis” şi baritonul Serghej Tolstov (Rusia).
Aceştia vor fi acompaniaţi de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de maestrul Vlad Conta.
Programul concertului va cuprinde arii din operele „Carmen” (G. Bizet), „Tosca”, „Turandot” (G. Puccini) sau „Macbeth” (G. Verdi). Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, str. Cetăţii nr.3-5.
Preţul unui bilet este de 14 lei, cu reducere de 50 la sută pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Soprana Silvia Sorina Munteanu este solistă a Operei Naţionale Bucureşti din anul 2003, după ce anterior a fost solistă a Operei Naţionale Române din Timişoara şi a Operei Naţionale Române din Cluj Napoca.
Şi-a făcut debutul în anul 1996 cu opera Carmen de Georges Bizet şi cariera sa a continuat atât pe scenele din ţară, cât şi pe cele din Frankfurt, Essen, Sofia, Bratislava, Budapesta, Praga, Varna.
A participat la spectacole de operă, festivaluri şi concerte de gală din SUA, Thailanda, Belgia, Bulgaria, Portugalia, Elveţia, Franţa, Germania, Olanda, Italia, Spania.

În prezent dirijor la Opera Naţională Bucureşti, Vlad Conta a dirijat şi orchestre renumite, printre care National Symphony Orchestra din Washington (USA), Philharmonia Orchestra din Londra (Marea Britanie), Orchestra Naţională Rusă din Moscova (Rusia), orchestre simfonice din Vancouver, Edmonton, Quebec (Canada), Orchestre Suisse Romande, Orchestre de Chambre de Lausanne, Svizzera Italiana, St.Gallen (Elveţia), orchestre simfonice din Franţa, Italia, Irlanda, Bulgaria, Turcia. Pentru merite culturale deosebite, a primit Medalia celei de a 125-a Aniversări a Canadei şi a fost desemnat Cetăţean de Onoare al oraşului Fort Worth, Texas, SUA.

Festivalul Internaţional al Artei Lirice a început în 25 septembrie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite