Sibiu:Tranşeele Sibiului vor fi astupate până la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu:Tranşeele Sibiului vor fi astupate până la iarnă
Sibiu:Tranşeele Sibiului vor fi astupate până la iarnă

Cele 12 “fronturi” de lucrări derulare de Primărie în acest moment în cartierele oraşului trebuie aduse până la intrarea în iarnă într-un stadiu care să permită circulaţia sau vor fi finalizate.

Potrivit estimărilor făcute în urma verificărilor periodice din teren, anul acesta se vor deschide circulaţiei străzile Nicolae Iorga, la sfârşitul lunii octombrie, Litovoi Vodă care va fi terminată chiar luna aceasta iar Filarmonicii şi Xenopol vor fi inaugurate până la sfârşitul anului.
Alte 9 şantiere în derulare vor fi aduse într-un stadiu care să permită circulaţia provizorie, urmând să fie finalizate dacă timpul o va permite.
„Lucrările pe o serie de străzi se apropie de finalizare, astfel încât până la intrarea în sezonul rece străzile respective vor putea fi redate traficului. Există însă o serie de lucrări mai ample ce nu vor permite finalizarea acestora, dar vom încerca să le aducem la un stadiu circulabil. Şoferii le vor putea folosi în condiţii de şantier.” a precizat primarul Klaus Johannis.

Bune de mers pe ele
Printre străzile care vor fi aduse la un nivel acceptabil pentru circulaţie se numără E.A. Bielz unde deja se montează bordurile să fie aşternut primul strat de asfalt până la sfârşitul lunii octombrie, atât pe carosabil cât şi pe trotuare.
Sibienii de pe strada Siretului nu vor avea în acest an asfalt pentru că încă se lucrează la reţeaua de canalizare pluvială şi la trecerea treptată a alimentării cu apă pe reţeaua nouă.
Nici pe strada Rusciorului nu va fi asfalt în acest an, pentru că modernizarea străzii presupune lucrări mai ample decât cele estimate, fiind nevoie de înlocuirea reţelei de gaz metan, pe şi-a asumat-o tot Primăria. Până la intrarea în iarnă, strada Rusciorului va fi însă circulabilă pentur locatarii din zonă, fiind adusă în stadiul de balast.
Pe Aleea Călăreţilor este finalizată pista de biciclete, între străzile Octavian Goga şi strada Panait Cerna iar pentru autovehicule, jumătate din stradă va intra în iarnă cu primul strat de asfalt, cealaltă jumătate fiind doar cu balast.


Investiţii de peste 160 de milioane de lei

Totalul investiţiilor prevăzute pentru reabilitarea străzilor anul acesta, strict din bugetul local este de peste 160 de milioane de lei. Acestea includ refacerea completă a pachetelor de străzi incluse în investiţii, de la reţele de utilităţi până la carosabil.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite