Sibiu: Noi şantiere pe străzile Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Noi şantiere pe străzile Sibiului
Sibiu: Noi şantiere pe străzile Sibiului

Primăria a început de azi să reabiliteze sau să „cârpească” încă alte câteva artere importante. Sibienii dinspre Terezian şi Ţiglari se vor „bucura” de reparaţiile care încep pe străzile lor. În alte cazuri însă lucrările vor intra neterminate în sezonul rece.

Municipalitatea sibiană a anunţat că alte câteva lucrări vor fi demarate începând chiar din aceste zile în fosta Capitală Culturală Europeană care vor avea loc în trafic în zilele următoare. Prima dintre ele a avut loc joi, pe strada Râului, acolo unde ai intervenit cei de la SC Drumuri şi Prestări în Construcţii SA, societate care este subordonată Consilului Local. Intervenţia a necesitat devierea circulaţiei pentru realizarea unei traversări timp, pe strada Distribuţiei. A doua lucrare ce este realizată pe strada Ţiglari de firma Sistem Yapi a început de ieri seară. Aici se realizează introducerea reţelei de canalizare, lucrare realizată în cadrul programului ISPA. „Lucrările vor fi realizate pe tronsoane, până la mijlocul lunii decembrie, iar circulaţia va fi permisă în regim de şantier” a explicat Daniela Costa, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu. Apoi cei de la SC Comtram SA lucrează în zona intersecţiei străzilor Reconstrucţiei – Lemnelor – Pedagogilor pentru finalizarea amenajării acesteia. „În perioada lucrărilor până în 15 octombrie circulaţia pe strada Lemnelor se va realiza în regim de sens unic” a mai explicat Daniela Costa. Veşti nu tocmai bune au primit locuitorii de străzile străzile Siretului şi Rusciorului. Municipalitatea spune că din păcate aceste lucrări, cele mai complexe din toate cele aflate în derulare, nu vor fi finalizate până la începerea iernii, ele urmând să fie complet terminate abia în 2010. Primăria va turna totuşi un strat de uzură pentru ca cele două artere să poată să fie circulabile pe perioada iernii. Municipalitatea a promis însă sibienilor că vor fi finalizate în scurt timp lucrările pentru o altă stradă importantă, strada Nicolae Iorga, aceasta urmând să fie gata cel mai târziu luna viitoare.

Asflat refăcut pe 25 de străzi
De câteva zile DPC-ul a intervenit la refaceri cu două echipe de lucru şi a fost refăcut total sau este aproape gata, asfaltul în urma intervenţiilor pe aproximativ 25 de străzi. Cele mai importante refaceri, din punctul de vedere al tranzitului pe respectivele străzi sunt cele de păe Neculce, Calea Cisnădiei, Gării, Rennes, Şcoala de Înot, Macaralei şi Strungului. „Într-un stadiu avansat sunt şi lucrările de refacere pe străzile Treboniu Laurian şi Alba Iulia” a mai declarat Daniela Costa.

DECLARATIE
„Municipalitatea doreste ca pana la sosirea sezonului rece sa finalizeze lucrarile care sunt intr-un stadiu avansat iar restul sa le aducem la un stadiu de carosabil circulabil” – Mirela Gligore, purtător de cuvânt, Primăria Sibiu

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite