Sibiul va avea un nou post de radio în locul BBC-ului. Radio Viocan va difuza manele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aristotel Căncescu, noul proprietar al frecventelor BBC
Aristotel Căncescu, noul proprietar al frecventelor BBC

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a preluat cele patru licenţe pe care BBC le deţine în România, respectiv la Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Sibiu. Sibienii vor asculta pe 88,4 radio Viocan al lui Aristotel Căncescu. Noul post va difuza şi manele în proporţie de 25 la sută, preluate de pe Super Fm Braşov.

Frecvenţele pe care BBC România SRL le deţinea sunt cu atât mai importante cu cât acoperă cele mai mari oraşe româneşti. BBC deţine o licenţă în Bucureşti din februarie 2005, o licenţă în Constanţa - din octombrie 2007, o frecvenţă în Sibiu (din octombrie 2007) şi una în Timişoara (din mai 2006), transmite Mediafax.

Primul pas făcut de Aristotel Căncescu în preluarea celor patru licenţe ale BBC în România a fost făcut în septembrie 2011, când CNA a fost informat că acţionariatul BBC România SRL ar urma să se modifice, în sensul în care părţile sociale pe care British Broadcasting Corporation din Marea Britanie le deţinea în societatea BBC România SRL urmau să fie preluate de Canaris SRL (99,64%) şi Antonin Viorel Căncescu (0,36%). Asociatul unic al Canaris SRL este Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Recent, la CNA au fost depuse şi documentele potrivit cărora noii acţionari au intrat în acţionariatul BBC România SRL. Astfel, SC BBC România SRL şi-a modificat denumirea în Viocan Mixmedia SRL.

Potrivit documentelor de la Oficiul Registrul Comerţului, societatea BBC România SRL s-a transformat, pe 5 ianuarie 2012, în Viocan Mixmedia SRL. Viocan Mixmedia are sediul în Braşov. Acţionarii Viocan Mixmedia sunt Canaris SRL - 99,64% (asociat unic Aristotel Căncescu) şi Antonin Viorel Căncescu (0,36%).

Radio Viocan pe 88,4 FM

Pe frecvenţele din Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Sibiu, BBC retransmitea, din 1 august 2008, programe în limba engleză din grila BBC World Service. Programele în limba engleză au început să fie retransmise după ce serviciul în limba română al BBC s-a desfiinţat.

Radio BBC România şi-a încetat emisia la 1 august 2008, după 68 de ani de activitate neîntreruptă. Decizia a venit în urma unei reevaluări a structurii BBC World Service din perspectiva bugetului instituţiei, stabilit în acord cu guvernul britanic în octombrie 2007, pentru anii 2008-2011.

Acum, postul de radio BBC, care emitea pe frecvenţele din Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Sibiu, se va transforma în postul de radio Viocan, va avea formatul generalist şi va retransmite 72,03% producţii ale altor producători, 2,97% programe producţie proprie şi 25% programe retransmise de la Super FM Braşov.

Programele de informare vor reprezenta 3,97%, iar cele de divertisment, 96,03%.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite