Sibiul se mândreşte cu cel mai bun stilist din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian spune că nu se dă niciodată la o parte când vine vorba de participare la o competiţie, indiferent de complexitate şi că astfel de concursuri îl ajută să fie mereu la curent cu tot ce e nou în domeniu.

CITIŢI ŞI:

Sibianul care a menţinut legea şi ordinea în Kosovo

Are 28 de ani şi prima dată când a pus foarfeca în părul cuiva a fost la 16 ani. Primii clienţi au fost rudele apropiate, apoi studenţii şi studentele din cămine. Declară deschis că de mic a simţit că este puţin diferit, cu altfel de gusturi faţă de ceilalţi.

„De mic am fost o persoană mai deosebită, mi-a plăcut tot timpul să mă îmbrac altfel, să am altfel aranjau părul. Şi prietenilor mei şi mie ne plăcea să fim altfel îmbrăcaţi, chiar şi în Mediaşul acela mic care eu zic că e plin de oameni deosebiţi”, a povestit Lucian. Spune că s-a apucat de tuns pentru că nu era niciodată mulţumit de rezultatele obţinute la frizerie.

„De fiecare dată  când mergeam la tuns nu eram mulţumit şi am zis că ar fi cazul să învăţ cum se tunde. Am urmat cursurile unei şcoli de la Cluj, am învăţat de la prefesionişti”, a mărturisit sibianul. Cu timpul, a început să participe la seminarii. „Am muncit foarte mult şi mi-am dorit să aflu ce înseamnă şi afară coafura. Am fost la Londra, Paris, Amsterdam. Dar cel mai important din punctul acesta de vedere este Londra, pentru că acolo se dă totul în materie de coafură”, spune Lucian.

Competiţiile îl scot din rutină
De la seminarii la concursuri în domeniu nu a mai fost decât un pas. A participat de-a lungul timpului la peste 10 competiţii, la mai multe firme şi nu a plecat de la niciunul fără să fie premiat. Recunoaşte că pentru el competiţiie sunt ca un microb. „După fiecare concurs spun că nu mai particip, dar merg din nou. Pentru mine e un consum de adrenalină, mă scoate din rutina muncii la salon”, spune Lucian.

Cel mai bun din ţară
Ultimul concurs câştigat îl plasează printre cei mai buni stilişti consacraţi din ţară. Wella Trend Vision Awards, unde Lucian Zoltan a câştigat premiul I la categoria „Trens vision consacraţi”, este considerat drept cel mai solicitant concurs de styling din România. „Este un concurs foarte important pentru mine. Particip de şase ani, am râvnit mult timp la acest premiu”, spune Lucian. A investit timp, energie şi bani. A participat la seminarii la Amsterdam şi la Londra, a colaborat cu Donatella Versace, a calculat ţinuta până la cele mai mici detalii. „Pentru mine un astfel de concurs însemană un consum foarte mare de energie”, mărturiseşte Lucian Zoltan. „Am fost foarte mulţumit de model, de machiaj, de ţinută. Totul a fost aşa cum trebuia să fie”, spune sibianul, mărturisind, în acelaşi timp, că cel mai mare vis al său este să reprezinte România la un concurs mondial.

„Sunt o persoană căreia îi place să fie liber. Libertatea este cel mai de preţ lucru pentru mine. Îmi place mult să călătoresc în scopuri profesionale şi pentru că muncesc foarte mult, îmi place să mă distrez, să caut în serviciul meu şi puţină distracţie”, spune Lucian.

„Nu îmi place faptul că nu suntem trataţi la adevărata noastră valoare. Ca şi români, nu suntem foarte bine văzuţi unde mergem, în alte ţări. Cred că putem să avem o imagine mai bună în afară, să ne valorificăm mai bine talentele pe care le avem”, spune Lucian.


Scurt interviu
Te-ai gândit vreodată să pleci din ţară?
„De foarte multe ori sunt întrebat de ce nu merg afară să lucrez. Am acelaşi răspuns: corpul meu s-ar simţi bine în afară, în Germania, spre exemplu, dar sufletul nu. Şi gândesc cu sufletul pentru România”, mărturiseşte Lucian.

Ce alte hobby-uri ai?
Nu am foarte multe, în mare parte pentru că ceea ce fac îmi ocupă aproape tot timpul. Dar pot spune că îmi place sportul, îmi place să merg la sală, îmi place să fac mişcare.

Dacă nu ar fi fost styling, ce anume ai fi ales?
Aş fi ales design vestimentar. Mi-a plăcut întotdeauna, practic de acolo am şi plecat. Am şi acum un mic regret că nu am mers mai departe, dar încerc să combin ce fac acum şi cu designul vestimentar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite