Sibiul reprezintă România în reţeaua internaţională “Biroul pentru Artă” GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia ”Pro Arte” din Roma, Italia, a invitat Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS) să facă parte din reţeaua internaţională ”Biroul pentru Artă”, ca reprezentant naţional al României.

CITIŢI ŞI:

Târgul de bucate tradiţionale “Branduri transilvănene”, în premieră la Sibiu

Concert dedicat maestrului Johhny Răducanu, miercuri, în Imperium


În acest sens, miercuri, a avut loc, la Sibiu, semnarea unui parteneriat de colaborare şi implementare a proiectului în România, asociaţia sibiană devenind, astfel, partenerul naţional al proiectului ce va urma a fi organizat la nivel naţional.

“Biroul pentru Artă  va fi un proiect care va fi implementat prima dată în Sibiu, urmând să fie apoi implementat şi în alte judeţe ale ţării. Scopul său este de a crea şi de a găsi proiecte culturale specifice oraşului. În acelaşi timp, va asigura training-uri pentru realizarea de proiecte culturale”, a explicat unul dintre membrii AIOS, Răzvan Pop.

Michele Viola, din partea Asociatiei ProArte şi expert al Guvernului Italiei pe probleme de cultură, a declarat că serviciile oferite prin acest proiect vor fi gratuite. “Diferenţa este că noi vom veni în ajutorul cetăţeanului fără a cere bani. Cei care doresc pot primi informaţii privind înfiinţarea unei asociaţii, training-uri, consultanţă, asistenţă şi, în final parteneriat”, a declarat Michele Viola.

 CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Semnarea protocolului de colaborare a avut loc miercuri la Sibiu

Proiectul este coordonat la nivelul AIOS de către Tudor Popa, membru al Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu, unul dintre cei mai importanţi promotori de proiecte din Sibiu şi unul dintre principalii organizatori a proiectelor AIOS.

Reprezentanţii AIOS vor realiza un plan de investiţii, necesar pentru a iniţia ”Biroul pentru Artă” şi vor selecta tineri consultanţi din România, pentru a se implica în reţeaua internaţională.
”Archeo 2011” este primul proiect în care AIOS se implică la nivel european. Este un proiect de promovare arheologică – culturală a patrimoniului din sud – estul Europei. Asociaţia sibiană devine, astfel, promotorul la nivelul României a acestui proiect, urmând a găsi partenerul instituţional şi a îl implementa la nivel naţional.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite