Sibiul pe locul doi în topul oraşelor cu cele mai mari salarii. Vezi care e salariul mediu în oraşul tău!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşti, Târgu Jiu, Sibiu, Timişoara, Braşov şi Ploieşti, sunt oraşele în care salariile medii nete depăşesc 300 de euro pe lună. În municipiul reşedinţă de judeţ valoarea netă a salariului mediu pentru 2010 a fost de peste 350 de euro pe lună.

CITIŢI ŞI:

3.306 de femei fără loc de muncă, în judeţul Sibiu. Vezi aici statisticile la nivel naţional!

Rata şomajului rămâne în continuare peste pragul de patru la sută

La polul opus se află Călăraşi, unde salariul mediu net a fost de 233 de euro în 2010, mai mic cu aproape o treime decât salariul mediu net pe economie, care a fost anul trecut de 334 de euro, conform zf.ro.

Informaţiile au fost publicate într-o broşură emisă de Guvern pentru atragerea investitorilor străini.  Primii zece angajatori români care au sediul social înregistrat în Bucureşti - companii precum Poşta Română, Romtelecom, BCR, OMV Petrom sau Kaufland - aveau împreună la finele lui 2009 peste 166.000 de salariaţi, cu mult peste efectivul total de salariaţi pe care îl are un oraş precum Suceava, unde există aproximativ 100.000 de salariaţi.

În Bucureşti salariul mediu net a fost anul trecut de 462 de euro, deşi în acest municipiu se înregistrează cel mai mare PIB per capita, de 14.289 de euro, de peste două ori mai mare decât PIB-ul per capita înregistrat în Sibiu, care a fost de 6.412 euro în 2009, potrivit datelor publicate de Comisia Naţională de Prognoză.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite