Sibiul invadat de ţânţari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu ar fi atât de grav, dacă nu ar fi creat un disconfort atât de mare. Oricum, nu e de mirare. Sibiul nu a mai fost supus unei dezinsecţii din 2007.



Sibienii sunt alarmaţi. Nu trece nicio noapte fără a folosi aparatele împotriva ţânţarilor, iar crema de tânţari nu lipseşte din casa nimănui. „Seara nu mai e de stat în grădină oricum. Nici nu ne putem bucura de aerul curat. Dacă nu ne dăm cu spray sau loţiune împotriva lor, e groaznic. “, spune Adina Costinaş, o sibiancă ce este şi medic în acelaşi timp. 


Patru reclamaţii
În ultimele trei săptămâni, patru Asociaţii de Proprietari din oraş, au mers la uşa primăriei Sibiu pentru a cere dezinsecţia în oraş. Oamenii sunt incredibil de revoltaţi de faptul că nu pot dormi noapte din cauza insectelor. Nicio cremă, spray sau aparat împotriva ţânţarilor nu mai face faţă invaziei. „Eu nu pot sta cu geamurile deschise pentru că sunt extrem de mulţi ţânţari. Nu am dormit deloc azi noapte şi sunt obosită. Zici că nu am dormit.  De peste tot mă muşcau. Mi-am luat cremă, am dat cu spray şi degeaba. Sunt mulţi, mult prea mulţi şi nu poţi sta seara deloc afară. Nici nu poate fi vorba de vreo ieşire în parc. Te muşcă de te nenorocesc. Copiii unor vecinii au fost muşcaţi până s-au infectat. Trebuie să facă ceva primăria, de aceeam am reclamat“, spune Veronica Marin, o sibiancă de 67 de ani din cartierul sibian Hipodrom.


De 3 ani fără dezinsecţie
Autorităţile locale, cele care sunt direct răspnzătoare de dezinsecţia oraşului, nu şi-au mai permis de mai bine de trei ani să facă acest lucru. „Anul acesta, până în prezent nu au fost contractate servicii de acest gen. Ultima dezinsecţie, de mare amploare, a avut loc în anul 2006 şi a costat 133.068,40 lei, plus TVA.  O dezinsecţie de mai mică amploare a fost facută şi în anul 2007, valoarea acestui contract fiind de aprximativ 10.000 de euro“, spune Daniela Costa, consilier în cadrul Biroului de presă al Primăriei Sibiu.


Nu neglijaţi înţepăturile
Medicii spun că riscurile pe care le provoacă înţepăturile de ţânţari nu sunt de neglijat. „ După înţepătură, mâncă¬ri¬mea care apare ins¬tantaneu este cea care pro¬duce disconfort . Instinctul este să ne agresăm acea zonă, fără să ţinem cont de riscul de a ne rupe pielea şi a o suprainfecta“, spune Adina Costinaş. Medicii ne sfătuiesc să tamponăm zona în care am fost înţepaţi, cât mai repede, cu de¬zin-fectant sau să spălăm zona înţepată cu apă şi săpun.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite