Sibiul găzduieşte pentru prima dată Conferinţa CIDOC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările celei de a 23-a ediţii a Conferinţei CIDOC/ICOM, pe tema Managementul cunoaşterii şi muzeele, au fost deschise ieri, la Sibiu. Conferinţa este organizată pentru prima dată într-un oraş din România.

CITIŢI ŞI:

Sibiul este de azi gazdă pentru întâlnirea coregrafiilor din centrele universitate din România

Cetatea Slimnicului, lăsată în paragină totală. Autorităţile nu au bani de reparaţii

Deschiderea lucrărilor a avut loc în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, primarului municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, dr. Hans-Martin Hinz, preşedintele ICOM, Nicholas Crofts, preşedintele CIDOC şi dr. Virgil Ştefan Niţulescu, preşedintele Comitetului Naţional Român ICOM.

Din partea Muzeului Naţional Brukenthal a fost prezentă în prezidiu Iulia Mesea, managerul de proiect din partea muzeului sibian.

La deschidere a nu a participat ministrul Culturii şi Patrimoniului, Kelemn Hunor, care îşi anunţase prezenţa. Potrivit dr. Virgil Ştefan Niţulescu, preşedintele Comitetului Naţional Român ICOM, acesta a trebuit să fie prezent la deschiderea sesiunii parlamentare de toamnă de la Bucureşti.
La conferinţa de la Sibiu participă peste 120 de participanţi din toată lumea.

Pe parcusrul desfăşurării acesteia vor avea loc ateliere, sesiuni plenare în care vor fi prezentate lucrări ştiinţifice şi vor avea loc schimburi de experienţă.
De asemenea, vor fi efectuate şi vizite la locaţiile Complexului Naţional Muzeal “ASTRA”, care este partener în organizarea evenimentului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite