Sibiul este gazdă pentru maraton unicat în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de sport din toată ţara sunt aşteptaţi mâine la Maratonul de Noapte, singurul eveniment de acest gen, ce se va desfăşura după ora 21.00, în România. Peste 230 de participanţi s-au înscris până ieri ca să participe la evenimentul care se va încheia mult după miezul nopţii de sâmbătă.

Unicitatea acestui proiect constă în faptul ca la această oră, nicăieri în Europa nu se desfăşoară un astfel de maraton, la Sibiu fiind singura cursă de gen care se va desfăşura pe timp de noapte. Distanţa pe care vor alerga cei care s-au înscris la această competiţie, este cea oficială pentru astfel de activităţi, respectiv de 42,195 kilometri.

Evenimentul ca scop includerea Sibiului în cercul select al oraşelor organizatoare de maraton, cum sunt Londra, New York, Viena, sau Bratislava. „Proiectul este gândit ca să devină un etalon pentru oraşul Sibiu, alături de alte evenimente de marcă şi ne propunem ca în următorii trei ani atât numărul participanţilor, cât şi al spectatorilor să înregistreze o creştere evidentă faţă de prima ediţie”, spune Alexandru Wolff, preşedinte al ASCER, asociaţie ce organizează acest eveniment.

Pe parcursul zilei de sâmbătă pe lângă maratonul care începe la ora 19.00 şi va dura aproximativ şase ore, vor mai avea loc trei curse de maraton. Este vorba de unana dedicată copiilor, care va începe la ora 12.00 şi se desfăşoară pe o distanţă de 2,5 kilometri, una dedicată persoanelor peste 50 de ani, cu începe la ora 19.30 şi se desfăşoară pe o distanţă de 4 kilometri şi „half maraton”, care începe la ora 18.30 şi se desfăşoară pe o distanţă de 21,09 kilometri.

Startul la Maratonul de Noapte se va da în Piaţa Mare din Sibiu, urmând să se finalizeze în aceeaşi locaţie. Traseul va fi delimitat de garduri, bandă de delimitare şi jaloane delimitatoare. Pe întreg parcursul cursei în faţa plutonului precum şi în spatele acestuia va fi amplasat câte un safety car. Pe traseu vor fi amenajate 20 de puncte de hidratare. La fiecare punct de hidratare va exista un checkpoint, de unde fiecare concurent va primi o brăţară de hârtie. Pentru fiecare locaţie, culorile braţarilor vor fi diferite, astfel încât la sosirea concurenţilor la linia de finish  aceştia trebuie să prezinte toate cele 20 de brăţări.

Ce străzi sunt afectate
Traseul stabilit de catre organizatori include zeci de străzi  din zonele centrale până în cartiere marginaşe sau zone rezidenţiale. După plecarea din Piaţa Mare, concurenţii vor parcurge următorul traseul Nicolae Bălcescu - Bretea - Vasile Milea – Rahovei – Calea Dumbrăvii – Ludoş – Calea Poplăcii – Victoriei –  Andrei Şaguna –  Alba Iulia – Malului – Râului – Malului – Nicolae Teclu – Bâlea – Ştefan cel Mare – Semaforului – Rahovei – Mihai Viteazu – Calea Dumbrăvii – Siretului – Gheorghe Dima – Rahovei – DN 1 – Vasile Milea – Victoriei – Parcul Sub Arini – Victoriei – Calea Poplăcii – Ludoş – Calea Dumbrăvii – Bretea –Nicolae Bălcescu linia de finish fiind trasată tot în Piaţa Mare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite