Sibiul este capitala naţională a dansului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de dansatori se află la Sibiu în această perioadă
Zeci de dansatori se află la Sibiu în această perioadă

Municipiul de pe Cibin este în aceste zile gazdă pentru singurul concurs important din lumea dansului clasic şi contemporan din România.

CITIŢI ŞI:

Fortificaţiile medievale din Transilvania, la Muzeul Brukenthal

Expoziţie privind ororile comunismului la Biblioteca ASTRA din Sibiu

Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează duminică o nouă ediţie a “Zilei Sugarului Sibian”


Dansatori profesionişti din Coreea de Sud, Suedia, Japonia, Republica Moldova, Belgia, Statele Unite ale Americii, Serbia, Slovenia şi Roâmânia se vor lupta în faţa publicului sibian în cadrul evenimentului „Concurs Internaţional de Dans Clasic şi Contemporan Sibiu”.

Aflat deja la a IV-a ediţie, concursul se desfăşoară la Casa Sindicatelor din Sibiu până în 30 iunie, atunci când este programată Gala de Premiere a participanţilor. „În cele trei zile de concurs precum şi la gala finală, publicul va avea parte de acces gratuit, reprezentaţiile începând în fiecare zi la ora 18.00”, a explicat Ovidiu Dragoman, director la Casa de Cultură a Muncipiului Sibiu, organizatoare a acestui concurs.

Juriu de excepţie
Concursul este structurat pe trei secţiuni, respectiv de una de dans clasic şi şi două dans contemporan. Juriul este format din personalităţi ale baletului internaţional şi o are ca preşedintă pe Cristina Hamel, o reputată figură a dansului clasic, care în anul 2002, a primit o înaltă distincţie din partea statului român.

Clujeanca Gabriela Taub Darvash, stabilită de 40 de ani în New Zork, Sergiu Ştefanchi, stabilit în Canada sau producătorul general al concursului internaţional de Balet din Varna, sunt doar câteva din numele ce sunt în acest juriu.

La ediţia din acest an participă 22 de dansatori. Interesant este că cel mai talentat va benefica de o bursă la o reputată şcoală de dans din Statele Unite.

Premiul I este de 800 de euro, iar locurile II şi III sunt recompensate cu 600 şi respectiv 500 de euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite