Sibiul are 3.900 de eroi. Doar câţiva au costume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum o săptămână, când în judeţ exista periocolul inundaţiilor, peste 3.900 de pompieri voluntari au stat în alertă.

CITIŢI ŞI

Pompierii sibieni s-au luat la întrecere cu colegii lor din Alba

Pericolul inundaţiilor de acum o săptămână a scos în evidenţă şi o faţă mai puţin văzută a serviciilor de intervenţie din judeţul Sibiu: cel al serviciilor voluntare de intervenţie şi dotările lor. Din cele 64 de localităţi existente în judeţ, nu mai puţin de 62 au constituite astfel de servicii, unele mai bune şi mai dotate, altele mai slabe şi mai puţin pregătite.

Lipsesc cu desăvârşire cele din Mediaş şi Ocna Sibiului. Cel mai bun pare să fie în Sălişte, unde există ca dotări nu mai puţin de trei autospeciale de stins incendii, spre deosebire de Copşa Mică, unde nu au nicio maşină.

“Din totalul celor 23 de autospeciale în stare de funcţionare 19 au o vechime de peste 15 ani şi 4 o vechime mai mică de 5 ani. Menţinerea autospecialelor în stare de operativitate se realizează cu eforturi deosebite din cauza lipsei pieselor de schimb, a echipamentelor speciale şi a fondurilor alocate”, explică Cosmin Balcu, inspectorul-şef al ISU Sibiu, arătând problemele cu care se confruntă voluntarii.

Şi asta nu este tot. „La nivelul tuturor localităţilor s-a constatat că voluntarii şi în special şefii servicilor voluntare sunt folosiţi şi pentru alte activităţi desfăşurate la nivelul primăriilor”, mai arată Balcu, şeful pompierilor profesionişti.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite