Sibiul a primit 7 milioane de lei prin POR ca să modernizeze Piaţeta Târg Peştelui şi strada Turnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este cel de-al treilea contract aprobat spre finanţare din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană Sibiu pe care municipalitatea l-a depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, domeniul de intervenţie 1.1 – „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, subdomeniul: „Poli de dezvoltare urbană”.

CITIŢI ŞI;

Se toarnă asfalt nou pe Bulevardul Corneliu Coposu și în Cartierul Tineretului

Lucrări la marcaje pe cele mai improtante străzi din Sibiu

E.On Gaz intervine pe cinci străzi în municipiul Sibiu

Primarul Klaus Iohannis şi directorul general al ADR Centru, domnul Simion Creţu au semnat luni contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizare Strada Turnului şi Piaţeta Târgu Peştelui”. “Două dintre cele cinci străzi din Oraşul de Jos incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană au obţinut până acum finanţare europeană: Faurului şi Turnului. Sperăm ca proiectele pentru străzile 9 Mai şi Ocnei să primească un aviz favorabil în urma evaluării pentru a putea continua astfel revigorarea Oraşului de Jos pe care am început-o deja din fondurile bugetului local. În prezent se lucrează în Oraşul de Jos pe strada Nouă care se reabilitează complet” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Durata de implementare a proiectului este de 23 de luni. Lucrările de reabilitare presupun refacerea reţelei de distribuţie de apă potabilă pe o lungime de 360 de metri liniari şi realizarea unei canalizări pluviale cu o lungime de 461 de metri liniari, pe tronsonul cuprins între râul Cibin şi începutul scărilor care urcă în Piaţa Huet.

În ceea ce priveşte lucrările de drum, se va reface structura rutieră şi îmbrăcămintea carosabilului, iar locurile de parcare de pe strada Turnului vor fi modernizate odată cu întreaga stradă. Suprafaţa totală reabilitată prin acest proiect va fi de 11.780 de metri pătraţi.

O parte mai deosebită a proiectului este remodelarea Piaţetei Târgu Peştelui şi a Platformei Coroana care vor deveni zone cu un pronunţat caracter pietonal, urmând să funcţioneze ca locuri de odihnă.
Intersecţia străzii Turnului cu Piaţeta Târgu Peştelui va fi remodelată şi va include două zone verzi unde se vor amplasa bănci. Într-una dintre zonele verzi se va amplasa o cişmea, iar în cealaltă se va planta un arbore decorativ.

Suprafaţa platformei ,,Coroana”(vechiul târg de carne) va fi şi aceasta reamenajată. Suprafaţa interioară delimitată de străzile Turnului şi Târgul Vinului va fi amenajată ca loc special de odihnă. Zona centrală va avea în mijloc o fântână cu un minigrup statuar, iar pe margini vor fi amplasate bănci. Aria astfel delimitată va fi pavată cu piatră naturală şi vor fi amenajate suprafeţe verzi cu gazon.

Valoarea totală a acestui contract este de 7.041.442,62 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 5.375.331,15 lei, iar contribuţia municipiului Sibiu este de 1.666.111.47 lei, din care 109.700,64 lei contribuţia proprie la cheltuielile elgibile şi 1.556.410,83 lei reprezentând cheltuieli ne-eligibile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite