Sibiul a ales: Bucovina va reprezenta România la Wacken Open Air. Ascultă-i ce pot!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După X-plod în 2009 şi Altar în 2010 a venit rândul formaţiei Bucovina să reprezinte România la cel mai important festival de rock din Europa: Wacken Open Air (Germania). Bucovina a fost desemnată câştigătoare în cadrul finalei naţionale ce s-a desfăşurat ieri, 7 iulie 2011, în Oldies Pub din Sibiu.

CITEŞTE ŞI:

Finala WOA Metal Battle Romania se desfăşoară la Sibiu

Formaţia Bucovina s-a înfiinţat în anul 2000, muzica lor fiind o combinaţie între heavy-metal şI blackmetal, punctat pe alocuri cu elemente folclorice. Anul 2006 este anul lansării primului produs de studio LP-ul “Ceasul Aducerii-aminte” ce conţine opt piese atât agresive cât şi melodice, album ce a fost desemnat ”best newcoming LP of the year”. Bucovina a câtat pe scene alături de Nokturnal Mortum, Arkona, Moonsorrow, Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie, etc. Este de asemenea prima trupă din România care a lucrat cu producătorul Dan Swano, EPul ”Duh” fiind o dovadă vie a cât de bine poate suna o trupă românească. În prezent Bucovina lucreaza tot împreună cu Dan Swano la un nou album ce este programat să apară în această toamnă.

„Muzica Bucovina este expresia romantică a sentimentului de apartenenţă, forma auditivă a unei dorinţe ancestrale de a patrunde şi rămâne într-un spaţiu accesibil doar conştiinţei superioare şi izolat de tumultul contemporan. Numită de unii metal tradiţional, de alţii pagan metal, Bucovina îşi păstrează rădăcinile adânc înfipte în folclorul vechi precum şi deschiderea către sonorităţile moderne. Departe de a încerca să catalogăm muzica pe care o facem, preferăm să spunem ca ea este o muzică pentru cei care iubesc munţii, natura, râurile şi jivinele codrilor, apusurile şi răsăriturile deopotrivă; iar în acelaşi timp, cântecele noastre sunt menite a aduce aminte celor care le ascultă că există încă oaze de linişte în lumea de azi, şi ca orice călătorie, în ţinuturile sălbatice ale munţilor, fie ea chiar şi una imaginara, ne va aduce întotdeauna mai aproape de ceea ce suntem în fapt: o licărire de spirit in mijlocul Naturii măreţe.”

Trupele participane la finala de la Wacken vor primi din partea partenerilor concursului, premii precum Artist Price Endorsement Deals. Trupa care câştigă marea finală internaţională a concursului se bucură de premiul principal, constând într-un contract cu casa de discuri Wacken Records. În prezent, W:O:A Metal Battle se desfăşoară în 30 de ţări diferite. Din 2004, de când se desfăşoară anual, W:O:A Metal Battle a devenit un mare
concurs internaţional de talente pentru tinere trupe ale genului. Trupe câştigătoare din Germania, Israel, Brazilia, Spania precum şi actuala „campioană”, formaţia BATTLE BEAST (Finlanda) sunt dovezi ale caracterului internaţional ale acestui concurs, precum şi a faptului că în întreaga lume există nenumărate trupe, tinere şi foarte talentate, care merită să fie descoperite.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite