Sibiul, pe locul patru în topul salariilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un câştig salarial mediu net de 1440 lei/persoană, în luna august, judeţul nostru este depăşit doar de municipiul  Bucureşti, dar şi de judeţele Ilfov şi Gorj.

CITIŢI ŞI

Moţiunea de cenzură a afectat evoluţia leului la Bursa din Sibiu

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Statistică, Sibiul avea 109.616 salariaţi, la sfârşitul lunii august, cu 582 mai puţini decât luna precedentă şi cu 11.303 mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ciuda faptulu că numărul angajaţilor a fost în scădere însă, Sibiul stă foarte bine în ceea ce priveşte veniturile celor carea u un loc de muncă. „ Câştigul salarial mediu brut în luna august  2010, în judeţul Sibiu, a fost de 1994  lei /persoană, cu 148 lei  mai mare decât media pe ţară. În aceeaşi perioadă, câştigul salarial mediu net în judeţ, a fost de 1440 lei / persoană, fiind în scădere cu 7 lei faţă de luna precedentă, respectiv mai mic cu  34  lei  faţă de luna august 2009“, spune Mihaela Topîrcean, purtătr de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu. Sibiul este astfel depăşit doar de municipiul Bucureşti, cu un venit mediu net de 1.864 lei/persoană, de Ilfov, cu 1.682 lei/persoană şi de Gorj, cu 1.525 lei/persoană.

Industria şi construcţiile,plătite cel mai bine

Potrivit aceleiaşi statistici, câştiguri salariale medii nete peste media judeţului s-au înregistrat în industrie şi construcţii (1593 lei/persoană), în timp ce sub media pe judeţ s-au situat salariile din domeniul  serviciilor (1319 lei/persoană ) şi cele  din agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură (1204 lei/persoană.)

Faţă de media pe ţară, câştigul salarial mediu net realizat  în judeţul Sibiu , în luna august 2010, a fost mai mare cu 101 lei.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite