Sibiul, fruntaş la sancţiuni şi avertismente în zonele turistice din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Control, Verificare şi Monitorizare Turistică a efectuat de la începutul anului şi până în prezent mai multe acţiuni de control şi verificare în toate judeţele din ţară. Sibiul este pe locul doi în topul amenzilor şi avertismentelor date la nivel naţional.

CITIŢI ŞI:

DSV-ul a luat la puricat pieţele sibiene. Vezi ce nereguli a găsit!

Târgul de produse tradiţionale şi ecologice a ajuns la a opta ediţie


Direcţia aflată în subordinea Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale a centralizat ieri datele la nivel naţional precum şi pe fiecare judeţ în parte.
Astfel au fost efectuate 3.037 de acţiuni în toată ţara şi au fost verificate un număr de 4.727 de unităţi de cazare, alimentaţie publică, agrement şi agenţii de turism. Raziile efectuate de inspectorii de la Direcţia de Control, Verificare şi Monitorizare Turistică s-au lăsat şi cu amenzi în rândul celor care au avut nereguli.

Astfel numai puţin de 243 de amenzi în valoare totală de 2,92 milioane lei şi au fost aplicate un număr de 1.176 de avertismente. În unele cazuri unde abaterile au fost mai grave s-a lăsat şi cu ridicarea licenţelor de funcţionare. S-au retras în total 51 de licenţe de turism şi certificare de clasificare.

Sibiul pe locul doi în top
Situaţia în judeţul nostru nu este deloc una bună. Sibiul este pe locul doi în topul amenzilor şi avertismentelor date la nivel naţional. Au fost efectuate 51 de controale în cadrul cărora un număr de 77 unităţi au fost verificate.

Este vorba de 42 de unităţi de cazare, 25 de alimentaţie publică 5 baze de agrement şi 5 agenţii de turism.

„În judeţul Sibiu au fost aplicate amenzi în valoare totală de 96.000 de lei şi de asemenea au fost date 17 avertismente. Vreau să specific că aceste controale vor fi efectuate în continuare”, spune Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite