Sibienii sunt aşteptaţi la un nou marş al bicicliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 300 de biciclişti au mărşăluit anul trecut prin oraş
Peste 300 de biciclişti au mărşăluit anul trecut prin oraş

Oraşul de pe malul Cibinului va găzdui, duminică, cea de-a treia ediţie a marşului bicicliştilor. Acţiunea organizată de Clubul de Turism Montan „Amicii Munţilor“ are ca scop promovarea mersului de bicicletă şi sensibilizarea şoferilor asupra existenţei bicicliştilor în trafic.

Sute de biciclişti sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la un nou marş pe străzile oraşului. Potrivit organizatorilor, acţiunea denumită „Mişcări Alternative” îşi propune să promoveze bicicleta, ca mijloc de transport ecologic, ca o alternativă la problemele cauzate de traficul intens. Mai mult chiar, membrii Clubului „Amicii Munţilor” Sibiu speră să sensibilizeze şi conducătorii auto cu privire la existenţa bicicliştilor pe drumurile publice.

Sibienii de toate vârstele sunt aşteptaţi la marş

Organizatorii se aşteaptă ca cel puţin 300 de persoane să se alăture iniţiativei lor. „ Asta depinde însă foarte mult de vreme. Dacă va fi cald şi frumos, avem semnale că vor veni câteva sute de oameni. Există însă şi posibilitateasă plouă foarte tare, iar atunci vor fi nevoiţi să amânăm marşul pentru o altă zi. Sperăm însă să nu se întâmple acest lucru“, ne-a spus Marian Bâtcă, preşedintele CTM „Amicii Munţilor“.
Acesta mizează şi pe succesul de anul trecut, când sute de sibieni s-au alăturat campaniei de promovare a mersului pe biciclicletă. „ La ediţia de anul trecut a Marşului bicicliştilor, peste 300 de persoane s-au implicat în acţiunea de informare a publicului larg cu privire la avantajele pe care le oferă folosirea  bicicletei, atât din perspectiva infrastructurii oraşului, a protejării mediului, cât şi din perspectiva sănătăţii umane. Astfel, facem un apel la toţi locuitorii sibieni să vină şi să parcurgă alături de noi traseul de pe străzile din Sibiu, pe data de 11 aprilie“, a completat Marian Bâtcău. Toţi participanţii vor fi „răsplătiţi“ de către iniţiatorii priectului cu calendare de promovare a marşului.

Jumătate de oraş pe bicicletă

Marşul va începe la ora 14.00, din  Piaţa Mică şi va continua pe traseul  Turnul Sfatului- Str. Gheorghe Lazăr- B-dul Corneliu Coposu- Piaţa Unirii- Str. Vasile Milea- Str. Rahova- Bd. Mihai Viteazu- Calea Dumbrăvii- Str. Bahluiului- Str. Şcoala de Înot- Str. Justiţiei- B-dul Victoriei- Str. A. Şaguna- Str. Mitropoliei, cu sosire în Piaţa Mică.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite